Komentara: 2
Pregleda: 1985

Javna rasprava o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Subotice

09.06.2017. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Javna rasprava o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Subotice

Pregovaračko poglavlje 23 je jedno od 35 poglavlja o kojima Srbija pregovara sa Evropskom unijom u procesu pristupanja Uniji, a koje obuhvata pravosuđe, osnovna prava i borbu protiv korupcije.

Akcioni plan za pregovaranje Srbije o članstvu u Evropskoj uniji za Poglavlje broj 23 usvojen je na sednici Vlade 27. aprila 2016. godine koji utvrđuje obavezu lokalnih samouprava da izrade i usvoje svoj Lokalni antikorupcijski plan (LAP).

Pomenutim Antikorupcijskim planom predviđa se jačanje preventivnih antikorupcijskih mehanizama na nivou lokalnih samouprava Republike Srbije.

Agencija za borbu protiv korupcije izradila je Model LAP-a, i isti je dostavila svim lokalnim samoupravama Republike Srbije, zajedno sa uputstvima i preporukama radi izrade i usvajanja LAP-a. Da bi se LAP usvojio od strane Skupštine grada Subotice, Gradonačelnik Grada Subotice je obrazovao posebnu radnu grupu koja je sačinila Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Subotice i isti je uputila na javnu raspravu koja traje od 9.6.2017. do 15.6.2017. godine do 24,00 časova.

Nacrt Lokalnog antikorupcijskog plana objavljen je na sajtu Grada Subotice a primedbe i sugestije na tekst LAP-a, fizička i pravna lica, (građani, organi i organizacije) moći će davati preko sledećeg e-maila: radna.grupa.lap@subotica.rs.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1985
Povezane teme

korupcija lokalna samouprava

korupcija u Subotici

korupcija

antikorupcijski plan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.