Komentara: 3
Pregleda: 2732

Javna radionica: Pet plus

23.11.2013. u 22:31h
Izvor: Infostud
Sinoć je u klubu „Skladište“ održana javna radionica portala za mlade „PET PLUS“ u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Subotice, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ i portala petplus. Mladima je omogućeno da zavire u svet novinarstva i da se upoznaju sa procesima nastanka intervjua, anketa i vesti. Radioničari su bili podeljeni u tri grupe gde je svaka imala svoje zaduženje, intervju ili vest, dok je treća grupa anketirala prisutne.
Javna radionica: Pet plus

Portal za mlade se rodio iz ideje da tmurno nebo domaćeg novinarstava, koje se uglavnom bavi estradom i politikom, obogati temama koje se tiču svakodnevnog života omladine i da predstavi javnosti drugu sliku Srbije, tj. da ukaže na neotkrivene talente koji su zbog današnjih sistema vrednosti zanemareni. Primarni cilj „PET PLUSA“ je da uvede mlade u svet novinarstva i da ih upozna sa bitnijim elemetnima društva nego što je šoubiznis.

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ ima za cilj oblikovanje novog kulturnog prostora grada realizacijom svojih projekata i finansiranjem pojedinaca i organizacija putem konkursa. Nizom projekata iz sfere kulture, umetnosti, nauke i kroz omladinske akcije, Fondacija želi da staru panonsku damu, Suboticu, probudi iz ravničarske pospanosti. Fondacija “Danilo Kiš” je otvorena za sve sugrađane koji istinski žele bogat kulturni i društveni život. Fondacija je gradska institucija koja ima za zadatak promovisanje vrednosti savremenog, interkulturalnog, postmodernog i urbanog društva. Posebnu ulogu u formiranju takvog kulturnog identiteta našeg grada imaju mladi koji su se o izgradnji i usvajanju modela kulture najmanje pitali.

Kancelarija za mlade Grada Subotice ima obrazovnu ulogu da kroz svoje aktivnosti okuplja mlade i omogućava realizaciju i podsticanje neformalnog obrazovanja u skladu sa zvaničnim dokumentima i potrebama mladih na lokalu. KZM se bavi i informisanjem mladih u različitim oblicima, prosleđivanjem informacija koje su bitne za mlade (opštinske stipendije, domaći i strani konkursi, putovanja, mogućnost dodatnog obrazovanja) i organizovanjem projekata koje omogućavaju mladima da sami razviju sisteme informisanja na lokalu. Osim navedenih aktivnosti, KZM predstavlja i fizički prostor u koji mladi mogu da dođu sa konkretnom idejom koju žele da razviju, da traže informacije o putovanjima, seminarima kao i da se uključe u direktan rad Kancelarije.

Nikola Ilanković, Milica Obrenović i Stefan Bačlija

Izvor: Infostud
Javna radionica: Pet plus Javna radionica: Pet plus Javna radionica: Pet plus Javna radionica: Pet plus Javna radionica: Pet plus Javna radionica: Pet plus Javna radionica: Pet plus Javna radionica: Pet plus
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2732
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.