Komentara: 0
Pregleda: 1295

Jačanje ekonomske saradnje u poljoprivredi

11.11.2010. u 14:52h
Izvor: RTV Yueco
Jačanje ekonomske saradnje u poljoprivredi

"Eco coop" još jedan je u nizu programa prekogranične saradnje između Subotice i Segedina. Projekt ima za cilj jačanje ekonomske saradnje u oblasti integrisane ponude poljoprivredne robe duž srpsko - mađarske granice. Partneri u ovom projektu su gradovi Subotica i Segedin a finansira ga Evropka unija preko IPA programa prekogranične saradnje.

Stručnu pomoć u realizaciji projekta pružiće pijačna preduzeća iz Subotice i Segedina. Opšti cilj projekta je povećavanje konkurentnosti Subotice i Segedina u oblasti proizvodnje i plasmana poljoprivrednih proizvoda. Ciljna grupa projekta su poljoprivredni proizvođači, komercijalna i javna preduzeća, mala i srednja preduzeća, tržnice, pijace i potrošači.

Realizacija projekta "Eco - coop" zamišljena je kroz stručne konferencije u Subotici i Segedinu, koje će okupiti predstavnike ciljne grupe projekta na kojima će se razmenjivati ideje i moguće rešenja koja treba da dovedu do jačanja ekonomske saradnje u oblasti integrisane ponude poljoprivredne robe duž srpsko - mađarske granice. Jedna takva konferencija je već priređena u Segedinu, dok je subotička konferencija posvećena organskoj proizvodnji planirana za ponedeljak. Biće formirana i zajednička baza podataka i izrađena Studija istraživanja tržišta regije u oblasti poljoprivrednih proizvoda.

Projekt "Eco-coop" traje godinu dana. Vodeći partner je grad Subotica, a projektni partner je grad Segedin u Mađarskoj. Vrednost projekta je 162.000 evra, od čega je budžetu Subotice 72.000, a u budžetu Segedina 90.000 evra. Projekat traje do jula sledeće godine, a sufinansira ga Evropska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska - Srbija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1295
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.