Komentara: 0
Pregleda: 1911

Izvođač za izgradnju dela koridora poznat do kraja nedelje

24.03.2010. u 08:46h
Izvor: RTV Studio B
Izvođač za izgradnju dela koridora poznat do kraja nedelje

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić potvrdio je da će odluka o tome ko će raditi dve deonice na severu Koridora 10 biti doneta do kraja nedelje.

Mrkonjić, nakon otvaranja sajma privrednih vozila "Beotrak", novinarima nije želeo da saopšti više detalja. Ime firme koja bi trebalo da gradi tu deonicu trebalo je da se zna do 20. marta.

Tender za izgradnju 110 kilometara leve trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i od Kelebije do Subotice na severnom kraku Koridora 10 obustavljen je krajem februara, a odluka je doneta pošto nisu ispunjeni uslovi za izbor najpovoljnije ponude prema Zakonu o javnim nabavkama, pa se sada očekuje odluka Državne komisije za žalbe ponuđača.

Na tender za izgradnju tog dela puta ponude su dostavili konzorcijum srpskih firmi čiji je nosilac Preduzeće za puteve Beograd, slovenačka kompanija Primorje i hrvatska firma Hidroelektra niskogradnja u konzorcijumu sa firmom Vojput iz Subotice.

Konzorcijum domaćih firmi ponudio je najnižu cenu od 9,97 milijardi dinara, ali je u ponudi navedeno da će se ta cena naknadno uskladiti sa inflacijom.

Izvor: RTV Studio B
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1911
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.