Komentara: 23
Pregleda: 11407

Izmeštanje Okružnog zatvora iz centra grada na periferiju

18.01.2014. u 14:20h
Izvor: RTV Yueco
Postoji inicijativa da se Okružni zatvor sa sadašnjom lokacijom u centru grada, kod stadiona Malih sportova, izmesti na gradsko zemljište na periferiji grada uz već postojeće poljoprivredno dobro i ekonomiju, a postoji i ideja da se izgradi ribnjak koji bi snabdevao sve ustanove za izvršenje krivičnih sankcija na teritoriji Vojvodine.
Izmeštanje Okružnog zatvora iz centra grada na periferiju

Delegacija Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, na čelu sa direktorom dr Milanom Stevovićem, posetila je Suboticu i sastala se u gradskoj kući sa gradonačelnikom  Jene Maglaijem. Tokom razgovora posebna pažnja posvećena je zemljištu koje za svoju ekonomiju koristi Okružni zatvor u Subotici, a koje je u vlasništvu lokalne samouprave.

Na sastanku je dogovoreno da se stručne službe lokalne samouprave uključe u rešavanje kadrovskih pitanja u cilju povećanja, kako poljoprivredne, tako i povrtarske proizvodnje u okviru Okružnog zatvora u Subotici.

Grad će donirati i dodatnih 20 hektara zemljišta kako bi se uvećali postojeći poljoprivredni kapaciteti zatvora od 60 hektara, a Uprava za izvršenje krivičnih sankcija će aplicirati u budžetima grada za razvoj poljoprivrede. Grad je voljan da pomogne u čišćenju postojećeg kanala od muljnog taloga radi otvaranja ribnjaka koji bi snabdevao sve ustanove za izvršenje krivičnih sankcija na teritoriji Vojvodine.

Dogovorena je i pomoć lokalne samouprave u realizaciji putne infrastrukture do zatvorske ekonomije. Tokom sastanka govorilo se i o mogućnosti dislokacije zatvora koji se sada nalazi u samom centru grada, uz izgradnju najsavremenijih kapaciteta za smeštaj azilanata.

Na kraju razgovora dogovoreno je i proširenje prekogranične saradnje sa Republikom Mađarskom. Planirana je i uzvratna poseta gradonačelnika Subotice Ministarstvu pravde i državne uprave kako bi se sveobuhvatnije pristupilo rešavanju pitanja azilanata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 23
Pregleda: 11407
Povezane teme

okružni zatvor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.