Komentara: 0
Pregleda: 1518
Foto

Izložbom "Moj put" predstavljen deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša

28.04.2022. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
U holu Otvorenog univerziteta, juče je otvorena izložba "Moj put" koja oslikava bogatu umetničku karijeru dirigenta i muzičkog pedagoga Maćaš Murenjija. Posetioci će izložbu imati priliku da pogledaju do 3. maja.
Izložbom "Moj put" predstavljen deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša

Kroz izložbu "Moj put" predstavljen je samo deo bogate muzičke karijere  Maćaš Murenjija, čoveka koji je skoro četiri decenije vodio Ženski omladinski hor i koji je prvi organizovao svečane novogodišnje koncerte, koji su postali tradicija u Subotici.

- U okviru izložbe "Moj put" izloženi su pojedini plakati, koncertni programi, fotografije, zahvalnice, diplome i članci iz novina. Nisam uspeo da izložim sav materijal koji sam decenijama sakupljao, pa mi je moj prijatelj Mile Tasić, na čiji nagovor je izložba i nastala, pomogao da napravim selekciju.  Na primer, od 86 plakata koliko imam na izložbi je prikazano 15 - kaže Murenji Maćaš koji je tokom bogate karijere "zaradio" i mnoštvo diploma, medalja, zahvalnica i pehara. 

Izložbom "Moj put" predstavljen deo bogate karijere dirigenta Murenji MaćašaIzložbom "Moj put" predstavljen deo bogate karijere dirigenta Murenji MaćašaZidove hola Otvorenog univerziteta, do 3. maja, krasiće i plakati sa koncerata Subotičke filharmonije koja je svojevremeno nastupala pod dirigentskom palicom Murenji Maćaša.

- Sa Subotičkom filharmonijom sam imao oko dvadeset koncerata, a na izložbi je prikazano svega nekoliko programa za koje sam smatrao da su najvažniji

Izložbom "Moj put" predstavljen deo bogate karijere dirigenta Murenji MaćašaOsim Subotičke filharmonije, pod dirigentskom palicom ovog umetnika nastupali su i subotički tamburaši, ali i brojni inostrani duvački i gudački orkestri, kao i kamerni sastavi.

Izložba "Moj put" otvorena je u okviru proslave jubileja Politehničke škole u kojoj je Murenji predavao dve i po decenije. Na svečanosti povodom otvaranja izložbe nastupile su i nekadašnje članice Ženskog omladinskog hora, koji je skoro 40 godina vodio ovaj umetnik, a koji je pre tri godine rasformiran. 

Izvor: Subotica.com
Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša Izložba "Moj put" - deo bogate karijere dirigenta Murenji Maćaša
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1518

Povezana vest

Povezane teme

izložba

murenji maćaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.