Komentara: 0
Pregleda: 4065

Izložba u Galeriji Gerontološkog centra

31.10.2011. u 15:38h
Izvor: RTV Yueco
Izložba u Galeriji Gerontološkog centra

U izložbenom prostoru Gerontološkog centra “Galerija” održana je izložba radova oslikanih i vezenih stolnjaka, kecelja, oslikanih tegli, koje su izradili korisnici kreativnih radionica i Gerontološkom centru. Cilj izložbe bio je očuvanje tradicije, odnosno spoj savremenih kuhinjskih predmeta sa tradicionalnim motivima.

U kreativnim radionicama Gerontološkog centra sve više se izrađuju stvari koje se mogu i upotrebiti kasnije. Jedno od tih stvari jesu i savremeni kuhinjski predmeti sa tradicionalnim motivima.

Prema rečima direktora Gerontološkog centra Nenada Ivaniševića, vreme nije faktor koje utiče na očuvanje tradicije. Tradicija je nešto što stoji iza nas, čemu uvek možemo da se vratimo.

Ova izložba je nastavak projekta Panonska nega, koji se upravo bavi očuvanjem tradicije. Ovakve ili slične izložbe organizovaće se i u buduće, a u njima će učestvovati članovi kreativnih radionica Gerontološkog centra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4065
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.