• Pregleda: 2737

Izložba "Trijenale keramike"

U Modernoj Galeriji Likovni susret po 14. put je organizovana izložba Trijenale keramike.
Izložba "Trijenale keramike"

Izložbu je otvorila kustoskinja izložbe Olga Šram, a samu izložbu su podržali kako grad Subotica, tako i Pokrajina. Područije rada keramike unutar primenjenih i vizuelnih umetnosti je specifična kako po svom materijalu, tako i po tehnološkom postupku nastajanja i pruža nebrojene mogućnosti izražavanja, pa je samim tim i ova izložba specifična. Najbolji radovi po odluci komisije su i nagrađeni.

Na izložbi su se našli radovi 33 izlagača profesionalnih keramičara koji su pozvani da učestvuju. Radovi, od preko 200 keramičara, podležu selekciji i svake godine se bira drugi sastav selekcione komisije, a najbolji od njih izlažu svoje radove na izložbi.

Raznolike vrste izražavanja su moguće uz pomoć ove vrste keramike. One zavise od vrste glazura i gline, do detalja kao što su minimalne razlike u temperaturama koje proizvode određene efekte. Sve više se koriste jako visoke temperature, do 1300 stepeni, na kojim se stvaraju specijalni efekti.

Dodeljeno je 5 nagrada, dve nagrade Udruženja primenjenih umetnika Srbije i Vojvodine, kao i nagradu Galerija Likovni susret. Izložba Trijenale trajaće sve do 15. marta, dok će u maju i junu biti preseljena u Beograd.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
N Odgovori
Baš je lepa bila izložba!
Denci Odgovori
Čestitam na još jednoj lepoj izložbi, i naročito na činjenici da se ova manifestacija održava u Subotici već bezmalo 45 godina! Moj naklon.

Izložba inače odiše svežinom i mladošću, to je pre svega važno. Ima izuzetnih eksponata, a rad Larise (čini mi se) Ackov postavljen u tri prostorije, zaista je nešto posebno.

I ostaje jedna stvar za čuđenje: kako neko uopšte može da da negativan glas za ovakvu vest??? Da li ste vi gospodo prisustvovali izložbi pa vam se ne sviđa, ili jednostavno "ne gotivite" ovakve vesti? Dok bi prvo bilo potpuno legitimno, ovo drugo bi bilo potpuno poražavajuće. U svakom slučaju, mogli bi ste da nas udostojite komentara.
rocco Odgovori
Fascinantno!
Krumpir Pir Odgovori
otvaranje je bilo katastroficno, njih cetvoro je otvaralo izlozbu. dobro da nisu spremacicu najmili da nesto kaze... )) dosadno, i, u subotickom duhu, starmalo i konzervativno.
maja Odgovori
Da li se placa ulaz?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.