• Pregleda: 1711

Izložba skulptura Matije Radovića u Savremenoj galeriji

Izložba mladog crnogorskog vajara Matije Radovića pod nazivom "Estetika forme i oblika", svečano će biti otvorena u četvrtak, 1. avgusta, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova.
Izložba skulptura Matije Radovića u Savremenoj galeriji

Ovo izložbom, Matija Radović će se po prvi put predstaviti publici u Srbiji, dok će posetioci biti u prilici da vide skulpture izrađene u kamenu.

Mladi crnogorski vajar je do sada izlagao na nekoliko samostalnih i mnogobrojnim kolektivnim izložbama, a prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Drvo, plod, list" imao je 2017. godine u Baru, u Galeriji "Velimir A. Leković".

Matija Radović je rođen 1987. godine u Podgorici. Diplomirao je 2014. godine na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, na Odseku vajarstvo, u klasi prof. Predraga Milačića, a dve godine kasnije, završio je i specijalističke studije na istom odseku.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Zemljak Odgovori
Dobrodošao i da se javnost upozna sa pravim vrednostima iz bratske Crne Gore!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.