Komentara: 1
Pregleda: 3138

Izložba skulptura Matije Radovića u Savremenoj galeriji

29.07.2019. u 11:59h
Izvor: Subotica.com
Izložba mladog crnogorskog vajara Matije Radovića pod nazivom "Estetika forme i oblika", svečano će biti otvorena u četvrtak, 1. avgusta, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 19 časova.
Izložba skulptura Matije Radovića u Savremenoj galeriji

Ovo izložbom, Matija Radović će se po prvi put predstaviti publici u Srbiji, dok će posetioci biti u prilici da vide skulpture izrađene u kamenu.

Mladi crnogorski vajar je do sada izlagao na nekoliko samostalnih i mnogobrojnim kolektivnim izložbama, a prvu samostalnu izložbu pod nazivom "Drvo, plod, list" imao je 2017. godine u Baru, u Galeriji "Velimir A. Leković".

Matija Radović je rođen 1987. godine u Podgorici. Diplomirao je 2014. godine na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, na Odseku vajarstvo, u klasi prof. Predraga Milačića, a dve godine kasnije, završio je i specijalističke studije na istom odseku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3138
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.