• Pregleda: 1929

Izložba radova u Arhus centru

Izložba radova u Arhus centru

U Arhus centru otvorena je izložba radova koji su nastali u okviru projekata „Unapređenje turističke ponude Subotice stvaranjem vizuelnog identiteta uz pomoć tehnika starog zanata“. Nosilac projekta je Udruženje Terras, a partneri su Gerontološki cenar i Turistička organizacija grada Subotice. Deset Subotičanki je imalo priliku da savladaju veštine šarenog veza i slikanja na svili.

U Arhus centru je postavljena izložba šalova i jastučnica sa motivima Subotice koje su izradile učesnice radionica. Učesnice su imale priliku da od baka iz Gerontološkog centra, kao i Gerontološkog “kluba Centar 2” savladaju tehnike starih zanata. Posebna vrednost u projektu je što su se devojke sa bakama lepo družile i u planu je da nastave da se druže i posle projekta.

Projekat: „Unapređenje turističke ponude Subotice stvaranjem vizuelnog identiteta uz pomoć tehnika starog zanata” imao je za cilj da poboljšanje turističke ponude grada stvaranjem vizuelnog identiteta primenom veza na tkanini kao jednom od starih zanata karakterističnim za to područje.

Oslikano je 10 šalova i izrađeno 12 jastučnica sa motivima Subotice. Projekat je podržao pokrajinski sekreterijat za privredu.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.