Komentara: 1
Pregleda: 1407

Izložba "Priroda gledana na drugačiji način" u subotu u Dvorišnoj galeriji

03.12.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Priroda gledana na drugačiji način" u subotu u Dvorišnoj galeriji

Izložba "Priroda gledana na drugačiji način" subotičke umetnice dr art. Melinde Šefčić biće otvorena u subotu, 4. decembra, u Dvorišnoj galeriji u 14.30 časova. Uz prisustvo autorke, izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka Centra za savremenu kulturu i umetnost Subotice.

Melinda je rođena 1986. godine u Subotici, a školovala se u Zagrebu, na Akademiji likovnih umetnosti, gde je 2006. godine upisala smer slikarstvo. Diplomske studije slikarstva završila je 2012. godine, a šest godina kasnije i doktorske studije slikarstva. Na hrvatskoj umetničkoj sceni je poznata kao jedna od značajnih i vrlo aktivnih slikarki i stvaralaca, naročito kada su u pitanju intervencije i "oplemenjivanje" javnih institucija i površina.

Do sada je izlagala na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, kako u Hrvatskoj, tako i širom sveta, od Italije, Portugala, Grčke, Srbije, Makedonije, Indije, Poljske, Nemačke, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država. Učestvovala je i na umetničkim festivalima i rezidencijalnim programima, u sklopu kojih je izvela brojne umetničke intervencije u javnom prostoru, na naučnim skupovima širom Hrvatske, a ima i višegodišnje iskustvo pedagoškog rada uz sprovođenje projektnih terapijsko-umetničkih aktivnosti sa decom i odraslima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1407
Povezane teme

izložba

centar za savremenu kulturu i umetnost subotice

dvorišna galerija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.