Komentara: 2
Pregleda: 2610

Izložba povodom 50 godina od osnivanja grupe "Bosch+Bosch"

28.11.2019. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
Povodom 50 godina od osnivanja, izložba pod nazivom "Grupa Bosch+Bosch i Subotica" svečano će biti otvorena u petak, 29. novembra, u Gradskom muzeju Subotica, s početkom u 12 časova. Kustosi izložbe su Ljubica Vuković Dulić i dr Olga K. Ninkov.
Izložba povodom 50 godina od osnivanja grupe "Bosch+Bosch"

Na izložbi će biti prikazani radovi članova grupe Atile Černika, Lasla Kerekeša, Katalin Ladik, Zoltana Mađara, Slavka Matkovića, Lasla Salme, Balinta Sombatija, Slobodana Tomanovića, Ante Vukova, te dva likovna stvaraoca bliska grupi, Jožefa Ača i Jožefa Markulika.

Izložbeni eksponati potiču iz privatne svojine i kolekcija Galerije acb iz Budimpešte, Galerije Matice srpske, Gradske biblioteke Subotica, Gradskog muzeja Bečej, Gradskog muzeja Subotica, Muzeja savremene umetnosti, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Savremene galerije Subotica i Savremene galerije Zrenjanin.

Prilog izložbi predstavlja i reprint 20 izabranih tekstova i novinskih priloga o grupi koji, osim informativnog, imaju i edukativni, odnosno afirmativni karakter. Članci su dokumenti koji objašnjavaju pojedina područja umetničkog promišljanja i delovanja članova grupe, a ujedno predstavljaju i prilog razumevanju pojedinih segmenata izložbe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2610
Povezane teme

gradski muzej

izložba

Gradski muzej Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.