Komentara: 0
Pregleda: 1179

Izložba "Povest sveta: poslednje poglavlje" u Savremenoj galeriji

20.01.2021. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
Izložba pod nazivom "Povest sveta: poslednje poglavlje" autora Vane Urošević i Zorana Todovića biće otvorena u petak, 22. januara, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 12 časova.
Izložba "Povest sveta: poslednje poglavlje" u Savremenoj galeriji

Kolaboracija ovog umetničkog para animiraće prostor Palate Rajhl kroz jedinstvenu ambijentalnu celinu, koju čine grupe radova različitih dimenzija.

U pitanju su 33 kompozicije na svili (90 x 350 cm), kojima je priključeno pet grupa manjih radova, tačnije 83 kompozicije (dimenzija između 5 x 10 cm i 50 x 60 cm) i deset mekih skulptura od svile.

Kustoskinja izložbe je Jasmina Jovančić Vidaković, viša kustoskinja Savremene galerije Subotica. Ilustrovani katalog biće promovisan u toku trajanja izložbe sa tekstom prof. dr Nikole Šuice, redovnog profesora na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

Iz Savremene galerije molimo posetioce koji budu prisustvovali otvaranju izložbe da obavezno nose zaštitne maske i poštuju propisane mere zaštite od virusa kovid-19.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1179

Povezano dešavanje

Povezane teme

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.