Komentara: 0
Pregleda: 1116

Izložba fotografija "Festivalski život u Vojvodini" u Savremenoj galeriji

17.06.2019. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Izložba fotografija "Festivalski život u Vojvodini" mlade autorke Žofie Serde, svečano će biti otvorena u utorak, 18. juna, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 18 časova. Ulaz je besplatan.
Izložba fotografija "Festivalski život u Vojvodini" u Savremenoj galeriji

Izložba se realizuje u okviru projekta "Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja", koji se finansira kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, a donosi dvadesetak fotografija nastalih tokom poseta muzičkim festivalima koji neguju savremenu tradiciju vojvođanskih Mađara, kao što su Domboš fest, Etnofest, Malomfestival, kao i pozorišni festival Desire.

Savremena scena u Vojvodini, u kojoj učestvuju vojvođanski Mađari, vrlo je raznovrsna i bogata, a autorka neguje zainteresovanost za spontanost, te prenos emocije nastale u trenutku stvaralačkog zanosa. Njene fotografije ne samo da dokumentuju trenutke sa festivala koji se dešavaju u Vojvodini, a koji imaju za cilj promociju različitosti i novih vidova umetničkog izraza, već i ostavljaju snažan utisak na posmatrača.

Autorka izložbe Žofia Serda je fotografkinja i novinarka. Nakon diplomiranja na Univerzitetu, radila je kao novinar u Novom Sadu na televiziji Mozaik, a predavala je i mađarski jezik učenicima koji govore srpski jezik na Life Collage-u. Četiri godine je radila u pozorištu Kostolanji Deže u Subotici, najpre kao marketing, a nakon toga kao umetnički sekretar. Povremeno piše za novinske listove Képes Ifjúság, Magyar Szó, Teátrum i Hét nap.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1116
Povezane teme

izložba

izložba fotografija

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.