Komentara: 4
Pregleda: 6661

Izgradnja skladišta za privremeno skladištenje opasnog otpada

16.05.2011. u 17:11h
Izvor: RTV Yueco
Izgradnja skladišta za privremeno skladištenje opasnog otpada

U Gradskoj kući je predstavljena Studija o proceni uticaja na životnu sredinu za privremeno skladištenje i transport opasnog otpada, za potrebe operatera "Dra Grup". Predviđena je izgradnja skladišta za privremeno skladištenje opasnog otpada. Investitor su Javna skladišta, a studiju je izradila firma “North grup”. Operater je dobio dozvolu od države za privremeno skladištenje opasnog otpada koji sme da se na pomenutoj lokaciji zadrži najviše mesec dana i onda mora da se izvozi na uništavanje. Primedbe od strane nevladine organizacije “Cekor” su se odnosile na lokaciju jer se u blizini nalazi naseljeno mesto, kao i da u projektu nije eksplicitno navedeno da ovo privremeno skladište treba da služe operateru, izvozniku opasnog otpada.

Predstavnici organizacije "Cekor" imali su i primedbu koja se odnosila na lokaciju gde će da se skladišti opasni otpad. Smatraju da je izrađivač studije trebao da ponudi alternativnu lokaciju, jer je blizina kuća i obdaništa u radijusu od 800 metara, a u blizini je i Vodozahvat 2.

Sve primedbe nevladinog sektora su usvojene i već ispravljene u studiji, rečeno je na prezentaciji. Operater "Dra grup" koji će biti zadužen za skladištenje i transport otpada u studiji predviđa da se otpad skladišti do 30 dana i onda izvozi na uništavanje. Reč o medicinskom otpadu, otpadnim ulima, baterijama i slično.

Prisutni na današnoj javnoj raspravi su se složili da se izmeni studija i pojasne određena pitanja koja su evidentirana u primedbama i tako ispravljena studija biće data na usvajanje. Javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici Vodovoda, javnih skladišta, Cekora, lokalne samouprave i operatera "Dra grup".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 6661
Povezane teme

skladište opasnog otpada

transport opasnog otpada

nevladina organizacija cekor

javna skladišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.