• Pregleda: 3523

Izgradnja parkinga ispred Hale sportova najvažniji zadatak MZ Dudova šuma

Dudova šuma je, poput Novog sela, jedna od najvećih mesnih zajednica u Subotici sa preko 11.000 stanovnika. Infrastrukturno je jedno od najuređenijih gradskih naselja, ali i dalje postoje određene ulice koje kvare utisak šireg centra grada.
Izgradnja parkinga ispred Hale sportova najvažniji zadatak MZ Dudova šuma

Novi saziv mesne zajednice Dudova šuma preuzeo je na sebe obavezu rešavanja određenih infrastrukturnih problema koji muče stanovnike pojedinih ulica. Do sada je nekoliko ulica dobilo tucanik i asfalt, u pojedinima je urađena rasveta, a takođe su izgrađene nove staze i ležeći policajci neophodni za bezbednost pešaka na prometnim ulicama.

Dakle, čim nam vremenski uslovi dozvole, uradićemo ulicu Isidora Milkova i to asflatiranje, jer je sve ostalo urađeno. Nasućemo, osim Kočićeve, i još neke ulice, kao na primer Požarevačku, i potom ćemo ukoliko bude sredstava asfaltirati ulicu Ferenca Sepa pored Hale sportova - rekao je Dragan Rudović, predsednik saveza MZ Dudova šuma.

Plato ispred Hale sportova već godinama šalje lošu sliku o stanju infrastrukture u našem gradu. Parking je neobeležen, delimično asfaltiran i zbog toga u ovoj mesnoj zajednici žele da tokom ove godine shodno finansijskim mogućnostima, urede prostor ispred Hale sportova u jedan moderan, obeležen parking.

- U planu je i verujem da ćemo do kraja godine napraviti parking prostor ispred Hale sportova. Trenutno je situacija užasna, a nama Evropa i svet dolazi u Halu. Svesni ste situacije da čim izađete iz auta upadnete u blato, tako da ćemo u toku ove godine uraditi parking - izjavio je Rudović.

Tokom godine, pored radova na asfaltiranju i nasipanju ulica, kao i uređenju parking prostora ispred najveće subotičke dvorane, rukovodstvo mesne zajednice želi da izgradi i novi trotoar koji će spojiti šetalište u Dudovoj šumi sa Gradskim bazenom, kao i da nastavi sa uređenjem zelenih površina sadnjom novog rastinja. Projekat na kojem će u budućnosti raditi jeste i proširivanje i uređenja kolovoza u ulici Braće Majer, koja je direktna veza između Karađorđevog puta i dela Radijalca.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

8
Pera Odgovori
Fali nam parking garaza u centru grada.
Svojevremeno su Demokrate placale silne projekte i planove ali nista od toga.
Nas grad pravi planove za 100 godina unapred a izgleda ni onda nece biti realizovani.
Gorbi Odgovori
Sta je do sada radio ovaj Rudovic? Parking ispred hale sportova je godinama ruglo, zasto nikada nije nasao za shodno da presvuce jednim slojem asfalta???
CLoWn Odgovori
Zasto cekate da skroz propadne, pa onda resavate????????? Iznenadite nas barem jednom!
CLoWn Odgovori
Zavirite malo u pazinsku iza zgrada!!! Sramota...
pametnjakovic
naravno da je sramota tamo parkirate pa Vasa vozila su to i istrosila, skupite pare i sredite, kao i ostali gradjani Subotice sto sredjuju sami ispred svojih kuca!
Mesim burek Odgovori
Ako je ovo najveci prioritet MZ onda mi stvarno dobro zivimo.
Onako Odgovori
A koliko ide na ugradnju u izgradnju?
Mare Odgovori
Mnogo "mi cemo ovo, mi cemo ono, mi planiramo,..." a premalo "uradili smo..."
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.