• Pregleda: 3097

Izgradnja oba kolektora u julu

Tokom jula ove godine trebalo bi da počne izgradnja kolektora 7 i kolektora 2, čiji bi radovi trebalo da budu završeni za četiri meseca, odnosno 2 godine. Izgradnja kolektora 7 je mnogo laška za izgradnju jer se radi u Ulici 51. divizije, gde nema raskopavanja asflata kao ni dodatnih intalacija, dok će kolektor 2 biti nešto teži za izgradnju s obzirom na to da prolazi kroz centar grada. Izgradnja kolektora se finansira iz zajma Grada Subotica, u vrednosti od oko 11 miliona evra.
Izgradnja oba kolektora u julu

Kolektor 7 bi prolazio kroz ulicu 51. divizije u MZ "Željezničko naselje" u dužini od oko jednog kilometra. Za ove radove potrebno je ne više od četiri meseca. Kada je reč o kolektoru 2 radovi na njegovoj izgradnji biće nešto komplikovaniji s obzirom na to da će prolaziti kroz ulice Matka Vukovića, Trg Žrtava fašizma, Petefi Šandora, kao i još neke ulice u centru grada. Njegova izgradnja trajaće oko 2 godine.

Da bi se počelo sa izgradnjom ugovor o izgradnji treba da postane efektivan. Ugovor o donaciji je potpisan, a ostalo je još da se potpiše ugovor između Grada i Vodovoda. Sa druge strane veoma je bitno izvršiti javnu nabavku za izvođača radova, što se sprovodi u skladu sa pravilima Evropske banke za rekonstukciju i razvoj.

Tokom 2012. godine Grad je potpisao dva ugovora sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj o uzimanju kredita za realizaciju kapitalnih investicija Vodovoda. Na taj način će se poboljšati uslovi života za oko 12.000 stanovnika. Kreditni aranžman za Suboticu je pod garancijom države.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

3
sulak Odgovori
Samo da neprode kao precistac garancija drzave a placa vodovod i gradani subotice i postavite kerna za kontrolu finansija
sulak Odgovori
a gde je fabrika vode izvorise 2 izbacena iz projekta malo vam para ostaje za podelu
Zorkas Odgovori
Bogami opet naj...smo mi iz prvog progona ,Cim ""nasi"" predstavnici odluce da nesto grade ,sa nasim parama ,iz Sutjeskine ulice nestane na hiljade kubika peska ,naravno slucajno su te parcele vlasnistvo poznatih firmi dezurnih za izgradnju grada: Javornik , Dunav kop itd .I sve po starom ,tamo grade i gradjane zaduzuju , ovde zagadjuju i kradu.Dokle? g. gradonacelnice.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.