Komentara: 3
Pregleda: 3421

Izgradnja oba kolektora u julu

10.01.2014. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Tokom jula ove godine trebalo bi da počne izgradnja kolektora 7 i kolektora 2, čiji bi radovi trebalo da budu završeni za četiri meseca, odnosno 2 godine. Izgradnja kolektora 7 je mnogo laška za izgradnju jer se radi u Ulici 51. divizije, gde nema raskopavanja asflata kao ni dodatnih intalacija, dok će kolektor 2 biti nešto teži za izgradnju s obzirom na to da prolazi kroz centar grada. Izgradnja kolektora se finansira iz zajma Grada Subotica, u vrednosti od oko 11 miliona evra.
Izgradnja oba kolektora u julu

Kolektor 7 bi prolazio kroz ulicu 51. divizije u MZ "Željezničko naselje" u dužini od oko jednog kilometra. Za ove radove potrebno je ne više od četiri meseca. Kada je reč o kolektoru 2 radovi na njegovoj izgradnji biće nešto komplikovaniji s obzirom na to da će prolaziti kroz ulice Matka Vukovića, Trg Žrtava fašizma, Petefi Šandora, kao i još neke ulice u centru grada. Njegova izgradnja trajaće oko 2 godine.

Da bi se počelo sa izgradnjom ugovor o izgradnji treba da postane efektivan. Ugovor o donaciji je potpisan, a ostalo je još da se potpiše ugovor između Grada i Vodovoda. Sa druge strane veoma je bitno izvršiti javnu nabavku za izvođača radova, što se sprovodi u skladu sa pravilima Evropske banke za rekonstukciju i razvoj.

Tokom 2012. godine Grad je potpisao dva ugovora sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj o uzimanju kredita za realizaciju kapitalnih investicija Vodovoda. Na taj način će se poboljšati uslovi života za oko 12.000 stanovnika. Kreditni aranžman za Suboticu je pod garancijom države.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3421
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

izgradnja kolektora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.