Komentara: 37
Pregleda: 14217

Izdavanje stanova na dan sve popularnije u našem gradu

07.02.2018. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Prema podacima Turističke organizacije grada Subotice, trenutno je registrovano više od 20 stanodavaca koji posetiocima našeg grada izdaju smeštaj na dan. Većina njih je registrovana u Subotici, nešto manji broj na Paliću, a kako kažu najveća prednost je što na ovaj način mogu da zarade više novca.
Izdavanje stanova na dan sve popularnije u našem gradu

Izdavanje stanova na dan gotovo je uobičajena praksa pronalaženja smeštaja prilikom putovanja u inostranstvo, ali i u našim većim gradovima, poput Beograda i Novog Sada. Od nedavno, ovakav vid ponude smeštaja popularizovao se i u Subotici, a prema rečima naše sugrađanke M.V, koja već neko vreme iznajmljuje stan na ovaj način, prednosti su brojne.

- Turisti koji se odlučuju za ovakav vid smeštaja pretežno su stranci. Ne zadržavaju se dugo, najčešće od tri do nedelju dana, a najbitnije im je da imaju privatnost i da je smeštaj blizu centra. Za nas stanodavce, ovakav vid izdavanja je finansijski isplatljiviji u odnosu na klasično izdavanje na mesečnom nivou ili na duži vremenski period, jer možemo da zaradimo skoro duplo više, nema kašnjenja kirije, neplaćenih računa, a i veoma retko se dešava da gosti naprave štetu ili nešto pokvare - objašnjava naša sugrađanka. 

Izdavanje stanova na dan sve popularnije u našem gradu

Da postoji velika zainteresovanost, potvrdio nam je Neša Radulović, direktor Turističke organizacije grada Subotice, ističući da je samo u toku prošle godine registrovano oko desetak novih stanodavaca, te da očekuje da će se trend rasta nastaviti i u ovoj godini.

- Najpopularniji su apartmani i stanovi koji se nalaze u užem centru grada, kako bi turisti mogli da obiđu sve atrakcije koje Subotica nudi. Veoma retko se dešava da smo mi posrednici, obično direktno kontaktiraju vlasnike stanova, preko sajtova booking.com ili airbnb.com, gde je moguće pronaći ponude. Ono što je još jedna prednost, na tim sajtovima posetioci mogu videti fotografije stanova, šta sve on sadrži, lokaciju na mapi, a mogu pročitati pozitivne i negativne komentare, kao i ukupnu ocenu samog smeštaja. Na taj način, posetici uvek znaju gde idu i šta mogu da očekuju kada se pojave na licu mesta - kaže Radulović.

Cena iznajmljivanja stana ili apartmana na dan kreće se od 2.500 dinara pa na više, u zavisnosti od lokacije i broja ležajeva. U ponudi se mogu pronaći apartmani od 20 kvadrata sa dva ležaja, pa do apartmana od 80 kvadrata, u kojem može odsesti četvoročlana porodica. Ovaj vid smeštaja je jeftiniji, jer se cena noćenja sa doručkom u subotičkim hotelima kreće od 4.000 do 6.000 dinara. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 37
Pregleda: 14217
Povezane teme

turistička organizacija subotica

iznajmljivanje stanova

nešo radulović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.