Komentara: 11
Pregleda: 9713

Izbori u MZ (2011) - prvi rezultati

06.06.2011. u 10:30h
Izvor: RTV Yueco
Izbori u MZ (2011) - prvi rezultati

Na osnovu preliminarnih rezultata kojima raspolažu, u Demokratskoj stranci zaključuju da su uspeli da u najvećem broju Mesnih zajednica zadrže vlast.

Po podacima iz izbornog štaba Demokratske stranke, na izbore za članove Skupština Mesnih zajednica je od ukupno 131.118 birača izašlo je njih 25,62%, što je povećanje od preko 3% u odnosu na prethodne izbore.

Kako je istakao jedan od nosilaca lista DS-a Nenad Ivanišević, u Mesnoj zajednici Čantavir DS nastavlja da sa koalicionim parterima vrši odgovorno vlast kao i do sada. Ivanišević je istakao kao veoma dobar rezultat u MZ Zorka što je, po njegovim rečima, rezultat rada rukovodstva ove Mesne zajednice sve ove godine. Ivanišević se zahvalio građanima Subotice što je, kako je rekao, "koalcija koja je preuzela apsolutnu odgovornost za upravljanje ovim gradom i na ovim izborima uspela da osvoji najveći broj glasova i najveći broj mandata."

U DS-u navode, da će tačne podatke će saopštiti u sredu.

Savez Vojvođanskih Mađara je pobedio u "dalekoj većini" Mesnih zajednica u kojima je uzeo učešće, saopšteno je na press konferenciji, na osnovu podataka njihovog izbornog štaba.

Predsednik Gradskog odbora SVM-a Jene Maglai istakao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, rekavši da su na većini mesta gde su kandidovali liste i pobedili, a kako je dodao "u ne malom slučaju i ubedljivo, a ponegde i sa osvojenih i više od 50% glasova".

Maglai je saopštio komparaciju osvojenih glasova njegove stranke, DS-a i DSS-a, gde je SVM imao najviše glasova u Mesnim zajednicama Centar II, Centar III, Makova Sedmica, Bajmok, Čantavir, Hajdukovo, Kelebija, Kertvaroš, Mali Radanovac, Veliki Radanovac, Novo selo, Novi grad, Železničko naselje, Palić, Bački Vinogradi, Peščara, Dudova Šuma.

Predsednik Gradskog odbora SVM-a je posebno istakao da je DS, po njihovim podacima, izbore izgubio i u onim Mesnim zajednicama gde su nosioci lista bili gradonačelnik Subotice i predsednik Skupštine grada.

Predsednik SVM-a Ištvan Pastor, konstatujući da je ovaj rezultat "izvanredan", istakao je da je njegova stranka ovim pokazala da je zdrava i "da je ne mogu razbiti, ma koliko to voleli", te da nije neophodno da "na svakom ćošku mere krvni pritisak i dva dana pred izbore dele pelene". Pastor konstatuje da građani Subotice nisu ludi, te da znaju "ko je ko i ko šta zastupa", zahvalivši im se na glasovima i otvorenosti prema njihovim idejama.

Pastor zaključuje da SVM želi da poverenje koje je dobila na ovim izborima potvrdi drugačije od "onih kojima su građani to poverenje dali pre tri i po godine".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 9713
Povezane teme

Izbori za mesne zajednice

Izbori u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.