Komentara: 1
Pregleda: 8637

Izašao Art kalendar za 2012. godinu

16.12.2011. u 00:53h
Izvor: SuMedija
Izašao Art kalendar za 2012. godinu

Fondacija FOKUS je za narednu, 2012. godinu, pripremila New Art kalendar – Volume 2 pod nazivom „FOTO POP“ . Kalendar sadrži radove dvanaest mladih umetnika iz Subotice. To su Nikola Lučić, Jovana Reljić, Igor Marinović, Slađana Saulić, Tóth Tamás, Slaven Gabrić, Ervin Krebs, Edvard Molnar, Szerda Zsófia, Kanyó Júlia, Željko Vukelić i Ivana Parag. Projekat New Art kalendar ima za cilj da se osvrne na radove mladih likovnih umetnika iz Subotice i na taj način prikaže presek aktuelne likovne scene u Gradu.

Umesto uobičajenih pejzaža i sezonskih varijacija istih u toku godine, dela ovih 12 mladih umetnika izabranom formom i temama razbijaju cikličnost datih vremenskih jedinica, te posmatrača i/ili korisnika ovog Kalendara čine pre budnim i animiranim nego, na primer, nostalgičnim. Tako je umetnik vremenske godove uspešno formatirao u nove društvene i umetničke kodove, a peščani sat samo mu je jedna od igračaka kojima se suvereno poigrava.

New Art kalendar će se u FOKUS Fondaciji, na adresi Partizanska 14/1, i u Turističko-informativnom centru Subotice(ispod Gradske kuće), deliti besplatno od 15. decembra 2011. godine. Likovni urednik izdanja New Art kalendar - Volume 2 je Daniela Mamužić, a urednik je Branislav Filipović.

Izdavač kalendara je FOKUS FONDACIJA u partnerstvu sa štamparijom „MINERVA“ iz Subotice.

new art kalendar

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 8637
Povezane teme

fondacija fokus

Fokus fondacija

art kalendar 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.