Komentara: 8
Pregleda: 4711

Iz EU 180 miliona evra za agrar

13.02.2015. u 17:37h
Izvor: RTV Yueco
Za unapređenje konkurentnosti agrara u okviru IPARD 2 programa koji je deo pretpristupne pomoći za poljoprivredu je izdvojeno 180 miliona evra.
Iz EU 180 miliona evra za agrar

Na konkurs koji će uskoro biti raspisan mogu da se prijave poljoprivredni proizvođači i prerađivači, kao i oni koji se bave seoskim turizmom, rečeno je prilikom prezentacije  programa u velikoj Većnici Gradske kuće u Subotici. Program se realizuje od 2015. do 2020. godine.

Pored značajnih sredstava koja će kroz IPARD2, biti na raspolaganju poljoprivrednicima, veoma je važno što će kroz taj program biti uspostavljen jasan i transparentan sistem raspodele novca. Srbija je dobijanjem statusa kandidata za članstvo u EU ostvarila jedan od preduslova za korišćenje sredstava iz IPARD II fonda. 

Reč je o posebnom programu kojim se definišu mere podrške ruralnom razvoju koje će se finansirati sredstvima EU. Svaka mera ruralnog razvoja programira se sa ciljem izričitog doprinosa postizanju jednog ili više prioriteta EU za ruralni razvoj.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede ističu da će poljoprivredici moći da se  i u mesnim zajednicama, kao i lokalnim samoupravama obaveste o konkursu, kao i načinu popunjavanja prijave. Za sada se program prezentuje poljoprivrednicima, a kasnije će se organizovati i edukacije poljoprivrednika.

Izvor: RTV Yueco
"Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini" "Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini" "Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini" "Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini" "Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini" "Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini" "Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini" "Inovativnosti agrarnog i ruralnog razvoja u 2015.godini"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4711
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.