Komentara: 4
Pregleda: 3872

Isplata novčane pomoći za penzionere od 22. septembra

15.09.2021. u 12:42h > 13:58
Isplata novčane pomoći za penzionere od 22. septembra

Republička Vlada dala je saglasnost Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) da izvrši isplatu novčane pomoći u iznosu od 5.900 dinara korisnicima penzija, korisnicima prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti (u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju) i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO.

Isplata novčane pomoći vršiće se od 22. septembra za sve one koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima koji su podneli zahtev ali kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta nakon 13. septembra, isplata će biti izvršena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava.

- Novčana pomoć biće isplaćena korisnicima na isti način kako im se isplaćuju i penzije, a iznos pomoći neće se umanjivati za poštanske troškove za korisnike koji primaju na kućnu adresu, već će svima biti isplaćen pun iznos od 5.900 dinara - saopšteno je iz PIO Fonda.

Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3872
Povezane teme

penzioneri

isplata pomoći penzionerima

novčana pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.