Komentara: 0
Pregleda: 2925

IPA regija u Subotici održala Skupštinu

31.03.2012. u 21:19h
Izvor: RTV Yueco
IPA regija u Subotici održala Skupštinu

U prostorijama Policijske uprave u Subotici održana je peta Izveštajna skupština IPA regije Subotica. Skupoštini je prisustvovalo oko 100 članova, a nakon toga je nastavljeno druženje na Paliću. “Služba kroz prijateljstvo“ je izreka koja predstavlja suštinu delovanja, na našim prostorima za sada malo poznate, organizacije IPA, formirane 1. januara 1950. godine.IPA je strukovna organizacija policajaca iz 63 zemlje celog sveta, koja trenutno okuplja oko 360.000 članova. Politički je i poslovno potpuno nezavisna i nevezana za bilo koju drugu organizaciju ili udruženje.

IPA regija Subotica postoji od 2006.godine. Imaju odlično saradnju sa kolegama iz Mađarske, Hrvatske, Grčke, Rumunije i drugih zemalja. Članovi IPA organizacije se međusobno posećuju i na taj način razmenjuju iskustva.

Ciljevi IPA su: podsticanje razmene profesionalnog iskustva i prijateljstva između policajaca iz zemalja članica, poboljšanje odnosa između policije i javnog mnjenja, socijalno-humanitarne aktivnosti, kulturno-sportska saradnja policajaca iz zemalja članica. Formirane su podružnice bačka Topola, Koridor 10 i Graničar.

Organizacija IPA u Subotici ima oko 150 članova. Smatra se jednom od najaktivnih i najbrojnijih regija u Srbiji. Delegacija iz Subotice se nedavno vratila iz Izraela, gde je bila u uzvratnoj poseti kolegama.

IPA je međunarodna organizacija čiji članovi mogu biti radnici Ministarstva unutrašnjih poslova, penzioneri, zaposleni u policijskom školstvu i zdravstvu, bez obzira na čin, rasu, boju, nacionalnost, pol, jezik ili religiju. Organizacija je neprofitabilna i zasnovana je na principima postavljenim u Jedinstvenoj deklaraciji o ljudskim pravima koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1948. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2925
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

ipa regija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.