Komentara: 4
Pregleda: 3940

Investicija u Novom Žedniku, posao dobija 150 ljudi

24.04.2012. u 19:29h
Izvor: SuMedija
Kompanija „Jovanović&sinovi“ iz Bačke Topole, koja se bavi preradom i izvozom mesa ćurki, plovki i gusaka, otvoriće proizvodni pogon u novoj Industrijskoj zoni u Novom Žedniku, u kome će posao u prvoj fazi dobiti 150 radnika. Danas je u subotičkoj Gradskoj kući potpisan Memorandum o razumevanju između direktora ove firme, Jovana Jovanovića, i gradonačelnika Subotice Saše Vučinića, a radovi na izgradnji pogona počeće u drugoj polovini ove godine.
Investicija u Novom Žedniku, posao dobija 150 ljudi

- U prvoj fazi, posao će dobiti 150 radnika, a u roku od tri godine taj broj će biti dupliran. Istovremeno, imaćemo i oko 2.000 kooperanata iz okolnih sela, tako d asam uveren da će investicija biti vrlo značajna za Suboticu i okolinu. Očekujem da ćemo do 10. maja dobiti građevinsku dozvolu, kako bismo mogli početi sa izgradnjom pogona čija je površina 2.500 kvadratnih metara. Interesantno je da će 70 odsto zaposlenih činiti žene – rekao je danas Jovan Jovanović, direktor firme iz Bačke Topole.

On je dodao da je u realizaciji projekta imao veliku podršku subotičke lokalne samouprave iz Subotice.

- Lokacijsku dozvolu sam dobio pet dana nakon predaje neophodne dokumentacije, a rešenje o Elaboratu o uticaju pogona za životnu sredinu za 11 dana. Sada vidim da nismo pogrešili što smo procenili, nakon dolaska velikih svetskih kompanija, poput Kontinentala ili Svarovskog, da je Subotica pravo mesto za investiranje – kaže Jovanović.

Gradske vlasti će u narednom periodu izvršiti radove na poboljšanju postojeće infrastrukture u novoj Industrijskoj zoni u Novom Žedniku, koja se nalazi uz sam koridor 10, kao i na izgradnji pristupnih saobraćajnica.

- Ova lokacija je izuzetno atraktivna zbog blizine auto-puta i očekujemo još veće interesovanje investitora u narednom periodu, a grad će nastaviti da im pruža svu potrebnu podršku. Pored zone u Malom Bajmoku sada smo dobili još jednu lokaciju zanimljivu ulagačima, a uskoro će slično biti i na potezu prema Paliću, gde se nalaze kasarna i poligon. U narednom periodu planiramo da se fokusiramo i na prostor između Tavankuta i Bajmoka, koji su interesantni zbog blizine puta ka Somboru i graničnog prelaza kod Bajmoka – rekao je Saša Vučinić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3940
Povezane teme

Saša Vučinić

novi žednik

zapošljavanje

jovanović i sinovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.