Komentara: 8
Pregleda: 5199

Internet, kablovska i telefon uskoro na Kelebiji

21.04.2011. u 00:16h
Izvor: RTV Yueco
Internet, kablovska i telefon uskoro na Kelebiji

Na Kelebiji su u toku radovi na postavljanju širokopojasnog optičkog kabla koji će građanima ove mesne zajednice omogućiti povezivanje na mrežu fiksne telefonije, kablovske televizije i brzog interneta. Projekat će biti izveden u dve faze, prva faza će biti završena u roku od 40 dana, a ukupna vrednost radova je 56 miliona dinara. Projekat je finansiran kroz javno-privatno partnerstvo, gde je na inicijativu Mesne zajednice pored privatnog kapitala deo novca uložen i od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu.

U poslednjih nekoliko godina podneto je preko 300 zahteva stanovnika Mesne zajednice Kelebija za priključenje na telefonsku mrežu. Do dan danas ni jedan od tih zahteva nije realizovan. Stoga je Mesna zajednica Kelebija inicirala da se kroz naselje provuče širokopojasni optički kabl koji će omogućiti da se građani priključe na kablovsku televiziju, fiksnu telefoniju i brzi internet. Inicijativa je prihvaćena I već nekoliko dana traju radovi na postavljanju optičkog kabla kojim se povezuju grad Subotica i granični prelaz.

Prva faza radova je vredna 29 miliona dinara, a sprovodi se kroz javno-privatno partnerstvo. Preko 4 miliona dinara ulaže Pokrajinski sekretarijat za privredu, a 25 miliona je privatni kapital. Prva faza će biti završena za 40 dana, a omogućiće da se na mrežu priključi 30-ak domaćinstava. Potom sledi druga faza u kojoj će mreža biti proširena na ostatak naselja od 2.168 stanovnika. Ukupna vrednost radova će biti preko 56 miliona dinara.

Pošto je projekat je inicirala Mesna zajednica Kelebija, a u finansiranju radova delom učestvuje I pokrajinski sekretarijat za privredu, to znači da će nadležni pokušati da obezbede građanima Kelebije da imaju određene povlastice prilikom plaćanja priključka na širokopojasni optički kabl.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 dana
Komentara: 8
Pregleda: 5199
Povezane teme

Kelebija

kablovska na Kelebiji

internet na Kelebiji

telefon na Kelebiji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.