Komentara: 0
Pregleda: 1279

Interkulturalni gradovi

12.03.2009. u 08:50h
Izvor: RTV Yueco
<p>Subotica se nalazi medju 14 interkulturalnih gradova Evrope. Ovaj projekat je pokrenuo Savet Evrope u cilju promocije interkulturalnosti u onim vi&scaron;enacionalnim gradovima gde su postojale ili postoje međunacionalne tenzije, nerazumevanje ili čak nasilje.</p>
Interkulturalni gradovi

Protekle nedelje je u Strazburu održan seminar na kojem su učestvovali predstavnici ovih 14 gradova, među kojima je bila predstavljena i Subotica. Savet Evrope u Strazburu započeo je realizaciju ovog projekta uzevši u obzir činjenicu da različitosti i multinacionalnost u evropskim gradovima imaju trend rasta što postaje izazov i za evropske institucije.

Gradovi koji su izabrani u projekat pokazali su snažnu političku volju i posvećenost programskim ciljevima. Projekat Saveta Evrope Interkulturalni gradovi je pilot projekat čijom se realizacijom očekuje da i drugi evropski gradovi slede isti put. Na prvom sastanku precizirana je metodologija i strategija delovanja lokalnih samouprava i saradnja sa medijima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1279
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.