Komentara: 1
Pregleda: 2245

Inkluzija u obrazovanju

16.11.2011. u 16:05h
Izvor: RTV Yueco
Inkluzija u obrazovanju

Povećanje dostupnosti obrazovanja deci sa teškoćama u razvoju i obezbeđivanje kontinuiteta školovanja kroz obrazovne nivoe, bila je tema okruglog stola na kom su učestvovali vaspitači, nastavnici razredne i predmetne nastave, psiholozi i pedagozi, direktori predškolskih ustanova iz Vranja, Smedereva i Subotice, kao i direktori osnovnih škola iz Subotice. Na okruglom stolu učestvovali su i svetski poznati stručnjaci koji se bave razvojem dece i inkluzivnim obrazovanjem iz Sjedinjenih Američkih Država i Engleske.

Cilj okruglog stola je tranzicija dece sa smetnjom u razvoju kroz nivoe u obrazovanju. Najviše poteškoća imaju deca koja kreću u prvi razred i deca koja kreću u peti razred, pogotovo ako se radi o deci ometenoj u razvoju.

Prema rečima svetskih stručnjaka koji se bave ranim razvojem dece i inkluzivnim obrazovanjem, Subotica je jedna od retkih u Srbiji koja je već odavno počela sa ovakvom vrstom obrazovanja.

Na dvočasovnom sastanku u okviru projekta “Karika koja nedostaje” razmenjena su iskustva i strategija uspostavljanja mehanizma, kao i procedura tranzicije dece sa smetnjama u razvoju sa jednog na drugi nivo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2245
Povezane teme

deca ometena u razvoju

inkluzija u obrazovanju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.