• Pregleda: 3106

Infostud grupa bila domaćin IT produkt menadžerima iz Evrope

Prošle nedelje Infostud grupa ugostila je petnaestak produkt menadžera iz IT oblasti koji su doputovali iz Finske, Estonije, Češke, Slovačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naš grad bio je tri dana mesto na kom su neki od najvećih profesionalaca iz ove profesije, na tzv. "Alma Media Product MeetUp", razmenjivali znanja i ideje prvenstveno o strategijama nastupa na mobilnim uređajima i razvoju aplikacija za njih.
Infostud grupa bila domaćin IT produkt menadžerima iz Evrope

Posao ovih ljudi - produkt menadžment, ili kako se u nekim IT kompanijama još kaže „razvoj“, jeste održavanje i unapređenje postojećih proizvoda i usluga, ali i osmišljavanje i kreiranje novih. Ekipa koja se okupila u Subotici najviše vremena posvetila je analizi trendova posete sajtovima sa različitih platformi (mobilni-desktop), performansama mobilnih uređaja koje su važne za poslovanje i načinima na koje ih korisnici koriste u različitim oblastima, prvenstveno u oblasti zapošljavanja, ali i u oblasti automobilizma, nekretnina, osiguranja itd.

ŠTA JE ALMA MEDIA? Alma Media je medijska grupacija, sa sedištem u Finskoj koja je fokusirana na medijsko izdavaštvo, kao i na pružanje digitalnih usluga iz oblasti zapošljavanja, nekretnina, automobilizma i slično. Posluje u devet evropskih zemalja koje obuhvataju, nordijski, baltički i region centralne i jugoistočne Evrope. Zapošljava gotovo 2000 ljudi, izlistana je na Helsinškoj berzi, a ono što je zanimljivo za Finski deo ove grupacije jeste to što njene usluge na nedeljnom nivou koristi gotovo 80% Finaca, a u vlasništvu imaju i najtiražniji dnevni list u ovoj zemlji, Iltalehti. Subotička Infostud grupa deo je Alma media grupacije od 2012. godine.

Jedno od najvećih pitanja za sve kompanije koje posluju u oblasti interneta, pa se naravno o tome mnogo razgovaralo i ovde, jeste kako ljudima koji sve više koriste mobilne uređaje pružiti isti kvalitet usluga, kao što je to slučaj na desktop aparatima. Oni koji se bave ovim poslom, dobro znaju da u ponašanju korisnika na ove dve platforme postoji mnogo razlika i da je nešto što je logično za desktop, apsolutno nelogično za mobilni i obrnuto.

"Alma Media Product MeetUp" sastanci često se dešavaju u različitim gradovima Evrope, a učesnici su kompanije koje su članovi finske medijske grupacije "Alma Media". Ono što mnogi Subotičani možda ne znaju, jeste da je i Infostud grupa članica Alma Media grupacije i da je zbog toga naš grad bio domaćin ovakvog skupa.

Pored profesionalnog druženja, gostima iz navedenih evropskih zemalja, od kojih je većina prvi put bila u Srbiji, Infostudovci su pokazali znamenitosti Subotice, lokalne običaje, ali i neke od najpoznatijih restorana jer su kolege iz Alma grupacije pokazale veliko interesovanje za srpske, odnosno vojvođanske specijalitete.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Milan024 Odgovori
Bravo, za “ Infostud”
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.