Komentara: 1
Pregleda: 4358

Infostud grupa bila domaćin IT produkt menadžerima iz Evrope

24.04.2019. u 13:55h
Izvor: Subotica.com
Prošle nedelje Infostud grupa ugostila je petnaestak produkt menadžera iz IT oblasti koji su doputovali iz Finske, Estonije, Češke, Slovačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naš grad bio je tri dana mesto na kom su neki od najvećih profesionalaca iz ove profesije, na tzv. "Alma Media Product MeetUp", razmenjivali znanja i ideje prvenstveno o strategijama nastupa na mobilnim uređajima i razvoju aplikacija za njih.
Infostud grupa bila domaćin IT produkt menadžerima iz Evrope

Posao ovih ljudi - produkt menadžment, ili kako se u nekim IT kompanijama još kaže „razvoj“, jeste održavanje i unapređenje postojećih proizvoda i usluga, ali i osmišljavanje i kreiranje novih. Ekipa koja se okupila u Subotici najviše vremena posvetila je analizi trendova posete sajtovima sa različitih platformi (mobilni-desktop), performansama mobilnih uređaja koje su važne za poslovanje i načinima na koje ih korisnici koriste u različitim oblastima, prvenstveno u oblasti zapošljavanja, ali i u oblasti automobilizma, nekretnina, osiguranja itd.

ŠTA JE ALMA MEDIA? Alma Media je medijska grupacija, sa sedištem u Finskoj koja je fokusirana na medijsko izdavaštvo, kao i na pružanje digitalnih usluga iz oblasti zapošljavanja, nekretnina, automobilizma i slično. Posluje u devet evropskih zemalja koje obuhvataju, nordijski, baltički i region centralne i jugoistočne Evrope. Zapošljava gotovo 2000 ljudi, izlistana je na Helsinškoj berzi, a ono što je zanimljivo za Finski deo ove grupacije jeste to što njene usluge na nedeljnom nivou koristi gotovo 80% Finaca, a u vlasništvu imaju i najtiražniji dnevni list u ovoj zemlji, Iltalehti. Subotička Infostud grupa deo je Alma media grupacije od 2012. godine.

Jedno od najvećih pitanja za sve kompanije koje posluju u oblasti interneta, pa se naravno o tome mnogo razgovaralo i ovde, jeste kako ljudima koji sve više koriste mobilne uređaje pružiti isti kvalitet usluga, kao što je to slučaj na desktop aparatima. Oni koji se bave ovim poslom, dobro znaju da u ponašanju korisnika na ove dve platforme postoji mnogo razlika i da je nešto što je logično za desktop, apsolutno nelogično za mobilni i obrnuto.

"Alma Media Product MeetUp" sastanci često se dešavaju u različitim gradovima Evrope, a učesnici su kompanije koje su članovi finske medijske grupacije "Alma Media". Ono što mnogi Subotičani možda ne znaju, jeste da je i Infostud grupa članica Alma Media grupacije i da je zbog toga naš grad bio domaćin ovakvog skupa.

Pored profesionalnog druženja, gostima iz navedenih evropskih zemalja, od kojih je većina prvi put bila u Srbiji, Infostudovci su pokazali znamenitosti Subotice, lokalne običaje, ali i neke od najpoznatijih restorana jer su kolege iz Alma grupacije pokazale veliko interesovanje za srpske, odnosno vojvođanske specijalitete.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 4358
Povezane teme

infostud

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.