Komentara: 0
Pregleda: 5668

Infostud dodelio stipendije studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

21.12.2019. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Treći put zaredom Infostud je dodelio stipendije studentima iz Subotice. Pored novčane stimulacije u vrednosti od 144 hiljade dinara studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u kompaniji tokom narednih godinu dana, kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.
Infostud dodelio stipendije studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Danas su, u prostorijama Infostuda, potpisani ugovori o stipendiranju studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija i kompanije Infostud i to treći put zaredom. Pored novčane nagrade u vrednosti od 144 hiljade dinara, studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u kompaniji Infostud tokom narednih godinu dana kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.

Proces selekcije podrazumevao je rešavanje zadataka i intervjue. Anja Balažević iz odeljena ljudskih resursa, navela je da je ove godine prijavljeno najviše kanditata do sada, a dobitnici stipendija su Jovan Dakić i Andraš Tot sa VTŠ-a, odnosno Vladimir Božin, Ena Stipić i Nora Neškov sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Pozdravljajući prisutne, Branislava Gajić Stanojević, direktorka korporativnog razvoja kompanije,  iskoristila je priliku da se zahvali subotičkim obrazovnim ustanovama Visokoj tehničkoj školi i Ekonomskom fakultetu na velikoj podršci, ne samo na ovom, već i na drugim zajedničkim projektma i čestitala stipendistima na smelosti da se prijave, osvrćući se i na svoje studentske dane i značaj ovakvih priznanja.

Infostud dodelio stipendije studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

- Ovim gestom Infostud želi da podrži mlade talente, i pruži svoj doprinos razvoju Subotice i time vrati gradu u kom kompanija raste i posluje. Takođe, želimo da pružimo priliku i vratimo veru ljudima da vredi ostati u Subotici i damo im perspektivu karijernog razvoja. Branislava je podsetila na brojne aktivnosti kojima Infostud želi da pozicionira Suboticu na IT mapi kao što su razvoj Infostud haba, BizKod, a pomogli smo i u promociji Subotičkog polumaratona i sličnih projekata koji doprinose zanimljivosti života u gradu. - ističe Gajić Stanojević - Najbitniji resurs koji želimo da pružimo mladima jeste znanje, što jeste u skladu sa našom filozofijom da je znanje ono štoje najbitnije, a ako ga pravilno uposlite, vi ćete novac zaraditi. Na kraju svog izlaganja, ohrabrila je studente da budu otvoreni za nove poglede na svet i prigrle nova iskustva

Ispred VTŠ prisutnima se obratio prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima, osvrnuvši se na dugogodišnje strateško partnerstvo sa Infostud kompanijom.

- Na stipendiju sam se prijavila iz radoznalosti, ali sam u procesu selekcije shvatila da mi se veoma dopada ono za šta sam konkurisala, i vidim ovo kao lepu priliku da započnem svoju karijeru - istakla je Ena Stipić, jedna od dobitnika stipendije.

Infostud dodelio stipendije studentima Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta

Do sada je pet stipendista dobilo zaposlenje u Infostudu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5668
Povezane teme

stipendije

visoka tehnička škola

infostud

visoka tehnička škola strukovnih studija

stipendiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.