Komentara: 0
Pregleda: 1292

Informatika ubrzava sudske procese

31.07.2010. u 14:07h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Informatika ubrzava sudske procese

Pomoćnik ministra pravde u sektoru za tehnologije Dejan Pašić i Danijela Aleksić, šef sektora za informatiku Višeg suda u Beogradu, uručili su program za automatizovano vođenje predmeta Višem i Osnovnom sudu u Subotici. Zahvaljujući korišćenju ovog programa rad zaposlenih u sudovima biče efikasniji i jednostavniji, ali i transparentniji, navode u subotičkom sudu.

Ovi programi su obezbeđeni su zahvaljujući podršci Svetske banke našem Ministarstvu pravde, a uz program omogućena je i blagovremena edukacija korisnika u svim sudovima. Program će pre svega koristiti sudije i njihovi pomoćnici, ali i referenti u pisarnicama i u prijemnim službama, kao i zapisničari i sudski informatičari. Uz ovu informatičku pomoć domaći sudovi bi trebalo da svoj rad učine i znatno bržim, kako bi se izbeglo čekanje da sudski predmet stigne do sudije i po nekoliko meseci.

 

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1292
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.