Komentara: 0
Pregleda: 2177

Informatička obuka za nezaposlene žene

02.04.2009. u 11:46h
Izvor: RTV Yueco
<p>Informatičko opismenjavanje žena sa evidencije Nacionalne službe za zapo&scaron;ljavanje koje je održano u Politehničkoj &scaron;koli zavr&scaron;eno je danas. Obuku je finansirao Pokrajinski sekretarijat za rad, zapo&scaron;ljavanje I rodnu ravnopavnost, a polaznice su dobile sertifikate o zavr&scaron;enom kursu.</p>
Informatička obuka za nezaposlene žene

Tanji Vladisavljević puno znači da je imala prilike da učestvuje na ovom kursu. Svesna je da je ovo samo prvi korak u informatičkoj edukaciji, ali se već dve godine nalaži na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, pa se nada da će uspeti da nađe posao.

Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova finansirao je obuku, a realizovana je u Politehničkoj školi. Sekretarijat polaznicama pruža razne mogućnosti kroz subvencije za samozapošljavanje, novozapošljavanje, pripravnice i subvencije za samohrane majke. Od momenta kada podnesu prijave za subvenciju u narednih 8 dana se realizuje i dobijaju sredstva.

Sekretarijat će u maju realizovati edukaciju za žene o pisanju projekata po standardima Evropske unije. Rok za prijavu je 10. april, a polaznice moraju da budu na evidenciji službe za zapošljavanje, da imaju najmanje srednju stručnu spremu, da govore jedan od jezika Evropske unije i da imaju nekog iskustva sa pisanjem projekata i imaju osnovnu informatičku pismenost. Te žene će po završetku imati mogućnost da konkurišu i da realizuju projekte iz pretpristupnih fondova Evropske unije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2177
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.