• Pregleda: 3300

Informacije iz Gradske uprave

Informacije iz Gradske uprave

Članovi Gradskog veća usvojili su Konsolidovani završni račun za prošlu godinu i predlog je upućen Skupštini grada na usvajanje. Pored toga, usvojen je predlog o pristupanju promene Statuta grada.

Prema predlogu hrvatske nacionalne zajednice naselja Bajmok, Ljutovo i Stari Žednik će se zvati Bajmak, Mirgeš i Žednik.

Za direktora Javnog preduzeća “Radio Subotica” izabran je Toni Bedalov, članovi veća su usvojili zahtev Valentina Šandora iz Subotice da mu se nadoknadi šteta nastala na putničkom automobilu koja je nastala usled pada suve i trule grane sa stabala platana na Radijalcu. Zahtev će biti poslat Čistoći na dalje postupanje.

Zakon o kulturi je predvideo da svaki nacionalni savet može da da predlog za imenovanje direktora ustanova kulture.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
Sanda Odgovori
Eeee .... Toni Bedalov direktor radio subotice .... jel to znači da je Ljubiša *** CENZURISANO *** i za mesto glavnog urednika subotičkih novina i za mesto direktora radio subotice, a ?
Sanda Odgovori
Aj kad me već cenzurišete onda da preformulišem moje pitanjce: ..... jel to znači da ga je Ljubiša Stepanović *** CENZURISANO *** i za mesto glavnog urednika subotičkih novina i za mesto direktora radio subotice ? Jadničak pa stvarno ... šta če sad sa njim bit ?!
Горан Тодоров Odgovori
Постоје прикладнији формални и жаргонски термини за то што сте написали од конкретног вулгарног изражавања које је цензурисано сада, претходни пут и биће тако и убудуће.

"извисио", "изгубио шансе / могућност", "тешко достижно", "ускраћен за"...

Наш српски је тако богат вулгарностима али исто тако и није тешко бити фин и користити сву лепоту и прикладне термине у нашем језику.
bey uvrede ali Odgovori
Ondka ce biti idemo u Bajmak da jedemo kajmak, a Mirgeš (na madjarskom Mergeš) je stvarno hrvatski kao i šport :)
Milan Odgovori
Ovo prepravljanje imena selima je skandalozno! Ne znam da li bi gradski oci bili tako kooperativni kada bi se radilo o karikiranju imena grada Subotice? Pa svi smo na ovim prostorima zbog prisustva Hrvatske televizije veoma upućeni i obavešteni o hrvatskoj kulturi i naziv "Bajmak" nikako ne može da se uklopi u nju! U Hrvatskoj ne postoji ni jedno mesto sa nazivom koji se završava na "-ak" ali zato postoje: Ilok, Zabok...
Grinder Odgovori
Nešto mi govori da niste konsultovali meštane da li se slažu sa promenom imena svojih sela.
zednik Odgovori
Zvacemo se kako hocemo, a ne kako nam kvazi-hrvati kazu.
pera Odgovori
Ovo mu je zadnja godina,pa jos nesto da kaze!
cika crny Odgovori
Ako ste ispostovali hrvate onda molicu lepo i crnogorce znaci Bajmok da se zove Varenika Stari Zednik da se zove Stara Zozovaca i Ljutovo - Paprenika ja mislim da bi to bilo realno i ovo je samo predlog!admin je korumpiran...
Doll Odgovori
Booooze gluposti...Bajmak,Mirges..Boze me sacuvaj!!!!
petar Odgovori
strasno da hrvati daju imena selima u srbiji i sada kada ne daju bice nacionalno ugrozeni....strasno...SRBIJA BRE
srxi Odgovori
Ovi nemaju pametnija posla? Pa neka odu u sva ta sela i neka skupe ljude da ima kažu da će morati da menjaju svu dokumentaciju za koju znaju i za koju ne znaju da imaju pa da vidimo ko će posle toga nešto pričati i pametovati. Ma samo treba kao što su iz jedne ulice u našem gradu uradili kada su im hteli menjati ime napravili peticiju pokupili potpise i rekli im MARŠ iz naše ulice!!!
ja Odgovori
Toni Bedalova direktor? *** cenzurisano ***
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.