Komentara: 101
Pregleda: 12738

Ima para za bazen na Prozivci, kaže Saša Vučinić

18.10.2011. u 17:33h
Izvor: RTV Yueco
Ima para za bazen na Prozivci, kaže Saša Vučinić

Novac za izgradnju bazena na Prozivci je zapravo novac koji je Vlada Srbije još ranije obezbedila za nastavak izgradnje bazena u Dudovoj šumi. Ukoliko Vlada odobri prenamenu sredstava, bazen može biti izgrađen za sedam meseci, a građani će sve to moći da prate uživo 24 sata putem web kamera na budućem gradilištu, izjavio je u sinoćnoj emisiji "Bez kravate" Yu eco televizije gradonačelnik Saša Vučinić. On je takođe otkrio da je blizu dogovora sa jednom Evropskom investicionom bankom oko finansiranja izgradnje kolektora 2 i 7 i vodozahvata 2 pod povoljnim uslovima.

Gostujući u sinoćnoj emisiji "Bez kravate", na Yu eco televiziji, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izjavio je da je za završetak kompleksa bazena u Dudovoj šumi potrebno više od milijardu dinara, te je iz tog razloga doneta odluka o izgradnji poptuno novog bazena na Prozivci. On je podsetio da je za nastavak radova na bazenu Vlada Srbije odobrila 536 miliona dinara, ali da Subotica ne može da očekuje dalju podršku niti Vlade Vojvodine niti Srbije za još 500 miliona dinara kako bi se ta investicija privela kraju. Stoga je odlučeno da se na na novoj lokaciji gradi potpuno nov praktičan, održiv i isplativ bazen za manje para, sredstvima koja su već odobrena za bazen u Dudovoj šumi, koji bi, kako je rekao Vučinić, i da je završen zahtevao minimalno milion evra godišnje samo za održavanje.

Bazen - Subotica - Prozivka

Ukoliko Vlada Srbije odobri preusmerenje novca sa starog na novi projekat bazena, kako je najavio gradonačelnik, građani Subotice će imati mogućnost da uživo 24 sata prate gradnju jer će biti postavljene web kamere koje će pratiti gradnju.

Nezaobilazna tema je bila i infrastruktura u gradu - putna mreža i kanalizacija. Vučinić je najavio mogućnost kreditnog zaduženja grada, uz garancije države pod povoljnim uslovima u iznosu od 9,8 miliona evra, kako bi bili rešeni mnogi gorući infrastrukturni problemi grada - Kolektori 2 i 7 i vodozahvat 2.

Vučinić je napomenuo da se pregovori vode u tom pravcu da grad na ime kamata na kredit dobije donaciju od banke - kolektor 7. Ukoliko se postigne dogovor, gradonačelnik ocenjuje da će to biti najznačajniji infrastrukturni korak lokalne samouprave u poslednjih nekoliko mandata.

Povezane vesti:
- Prozivka dobija zatvoreni bazen

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 101
Pregleda: 12738
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

park prozivka

prozivka

bazen u subotici

bazeni

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.