• Pregleda: 12164

Ima para za bazen na Prozivci, kaže Saša Vučinić

Ima para za bazen na Prozivci, kaže Saša Vučinić

Novac za izgradnju bazena na Prozivci je zapravo novac koji je Vlada Srbije još ranije obezbedila za nastavak izgradnje bazena u Dudovoj šumi. Ukoliko Vlada odobri prenamenu sredstava, bazen može biti izgrađen za sedam meseci, a građani će sve to moći da prate uživo 24 sata putem web kamera na budućem gradilištu, izjavio je u sinoćnoj emisiji "Bez kravate" Yu eco televizije gradonačelnik Saša Vučinić. On je takođe otkrio da je blizu dogovora sa jednom Evropskom investicionom bankom oko finansiranja izgradnje kolektora 2 i 7 i vodozahvata 2 pod povoljnim uslovima.

Gostujući u sinoćnoj emisiji "Bez kravate", na Yu eco televiziji, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić izjavio je da je za završetak kompleksa bazena u Dudovoj šumi potrebno više od milijardu dinara, te je iz tog razloga doneta odluka o izgradnji poptuno novog bazena na Prozivci. On je podsetio da je za nastavak radova na bazenu Vlada Srbije odobrila 536 miliona dinara, ali da Subotica ne može da očekuje dalju podršku niti Vlade Vojvodine niti Srbije za još 500 miliona dinara kako bi se ta investicija privela kraju. Stoga je odlučeno da se na na novoj lokaciji gradi potpuno nov praktičan, održiv i isplativ bazen za manje para, sredstvima koja su već odobrena za bazen u Dudovoj šumi, koji bi, kako je rekao Vučinić, i da je završen zahtevao minimalno milion evra godišnje samo za održavanje.

Bazen - Subotica - Prozivka

Ukoliko Vlada Srbije odobri preusmerenje novca sa starog na novi projekat bazena, kako je najavio gradonačelnik, građani Subotice će imati mogućnost da uživo 24 sata prate gradnju jer će biti postavljene web kamere koje će pratiti gradnju.

Nezaobilazna tema je bila i infrastruktura u gradu - putna mreža i kanalizacija. Vučinić je najavio mogućnost kreditnog zaduženja grada, uz garancije države pod povoljnim uslovima u iznosu od 9,8 miliona evra, kako bi bili rešeni mnogi gorući infrastrukturni problemi grada - Kolektori 2 i 7 i vodozahvat 2.

Vučinić je napomenuo da se pregovori vode u tom pravcu da grad na ime kamata na kredit dobije donaciju od banke - kolektor 7. Ukoliko se postigne dogovor, gradonačelnik ocenjuje da će to biti najznačajniji infrastrukturni korak lokalne samouprave u poslednjih nekoliko mandata.

Povezane vesti:
- Prozivka dobija zatvoreni bazen

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

101
Istina Odgovori
Jel u ovoj vesti akcenat na web kamerama??? Pa 2 puta ih pominjete u ovoj vesti...
Kao, sad ćete biti pošteni pa ćete nam dati da vas pratimo uživo?
supermind1 Odgovori
a Narodno Pozoriste i Bazen kod dudove???????????????????????????????????????
Jasna Odgovori
Jel skinuo kravatu u emisije "bez kravate"? :)

E nego, gradiće i to Dulić 100%, taman mu je pored ove 2 zgrade što gradi.
Brbljiva Odgovori
Pa ne mogu da verujem!!!!!Dokle su spremni da Nas lažu!!!!Bazen na Prozivci!!!!HAHAHAHAHA!
Nikolaus Odgovori
Ako se ovako i Dulić juče i Vučinić danas pojavljuju u medijima na sva zvona, od ovog bazena mora biti nešto... A šta je problem? 500 miliona dinara, dobili su i treba da ih potroše na izgradnju bazena! Pa dajte meni iste te novce, izgradiću bazen jeftinije od vas sigurno!

I sad kao sve je super u Subotici, a ako se napravi ovaj bazen ... WOOW, SUPER, Subotica ima mali bazen koji nije dovoljan ni za Prozivku, a ne zao ceo grad.

I znam sad da će mi reći da sve kritikujem i da sam negativan, i ne znam uostalom da li ću cenzurisan biti ovde jer sam bio nekad, ali da znate vi sa sajta da je vaš osnovni zadatak da kritikujete vlast i političare i sve koje ne rade dobro za ovaj grad.

Toliko od mene za Sada.
Nikola.
Momir Odgovori
Zamislite samo koji su to SNOBOVI! Bazen u Dudovoj šumi grade 15 godina, neće ga završiti za još 10 godina. Pozorište grade 5 godina, neće ga završiti za još 5 godina. Oni bi da grade bazen na PROZIVCI. Malo im bilo pa bi sad otvaranjem novog gradilišta da ponovo DRPE LOVU, da nameste posao nekom lokalnom moćniku i da na prozivci godinama stoji RUGLO kao i u Dudovoj šumi i CETRU GRADA.
glasači Odgovori
izgleda da bi ovi da privuku glasače sa prozivke, nije važno što negde u gradu nema ni gradske vode ili kanalizacije , ima mesta gde čistoća uopšte ne ide da nosi smeće, i vi gradite još jedan bazen, tako treba neki nek žive u srednjem veku a neki treba da plivuckaju u novom bazenu i da glasaju za demokrate
Marko Odgovori
Kakav bre bazen na prozivci??? Pa jel vi mislite da smo svi mi idoti??? Obecavao si i da su pare za pozoriste vec obezbedjene da je sve gotovo i vidi sta je od toga,
*** cenzurisano ***

Web kameru treba staviti u vase kancelarije da mogu gradjani da vide kakve dilove sklapate i pljackate nase pare !!!
ja Odgovori
sale jel taj bazen zato tamo da nebi moro ici do dudove cak jer je daleko?
petar Odgovori
marko..podrzavam te u potpunosti...oseca banda da je dogorilo,pa nicija do zore...
Brbljiva Odgovori
Pa hajde da se svi preselimo na Prozivku.Pa dođite na Palić i Radanovac da se kupamo u podrumima koji su nam puni vode jer nemamo kanalizaciju!Ovo je prevršilo svaku meru.Bezobrazluk.Neki ljudi nemaju trotoar i asfalt ispred svojih kuća.J....... Vas Prozivka!
Rab Odgovori
Prozivka je nekad bila bara.Tamo treba dooobra kinta da se napravi bazen.Da..i to dmah do ``River go..a``,kako smo mi,klinci sa Prozivke,zvali kanalizaciju.....precistac,vodu placam ko manja fabrika....,pozoriste,bazen u Dudovoj sumi.....hala sportova u ``gradu sporta``....samodoprinosi u naselju gde pola sveta ne radi..porez na mrtve,porez na zive,nema putnih troskova i za ono malo radnika,porez na vazduh,porez na porez,takse,PDV,nema,nema,nema....za nas.
Remaaaaaaaaaaaaa Odgovori
Pa ovako dobar dan svima vama koji se bunite protiv J.... bazena na Prozivci!
Ja sam plivač već 7 godina i mi se stalno smrzavamo preko zime na treninzima , to sto vi hocete da napravite bazen na Prozivci , ja iskreno mislim da ce tu izbiti neki protesti zbog toga
1. Treba zavšiti bazen u Dudovoj šumi koji je započet sa izgradnjom posle bombardovanja 99' god.
2. Obećano je daćemo dobiti bazen u roku od 7 meseci do godinu i po dana.
Zbog čega taj bazen nije izgrađen da ja vas lepo pitam???
Kolko ćete još lagati Građane Subotice o dobijanju ,, novog bazena'' ??
nijebitno Odgovori
Starno vec i vi i bazeni.....A vec 10 godina nam obecavate Ledenu dvoranu...nemamo gde da treniramo dok NS i BG imaju leda 9 meseci mi jedva skrpimo 3 ako nas vreme posluzi...dodje vreme za utakmicu padne kisa i sta onda??? Mislim stvarno kao da vam nije dosta bazen u dudovoj...
Član50669 Odgovori
То место је већ и овако ругло. Они ће то само претворити у другу врсту ругла кад започну да граде па не изграде :)
stanovnik Ferenci Ibolje ulice Odgovori
za megalomanske projekte (koji su zapoceti za vreme vladevine SVM-a, a sada nastavljaju ovi iz DS-a) ima para, a za asfaltiranje ulica nema, npr. Ferenci Ibolje, u blizini ove ulice su izgradili kruzni tok a nikom nije palo na pamet da i nasu ulicu asfaltiraju, a znate kada cemo biti mozda u planu?? mozda za 2 godine
sram vas bilo lopovsko bando, jako se nadam da nikada necete zavrsiti izgradnju bazena ni u dudovoj, ni na prozivci
CIRINELA Odgovori
Lepo sam rekao da bi bilo bolje na Prozivci ambulantu , da ispune predizborno obećanje dato još daleke 2008 i da se lečimo od tih silnih predizbornih obećanja. "Prenamena" znači da će bazen u Dudovoj šumi biti na Sveti NIKAD.
Djole Odgovori
Ah, uživam čitajući komentare sumnjičavih i nevernih. Što ih više ima, to ću biti srećniji kada se budem prvi put okupao u njemu.
tikko Odgovori
Braca Dulici ce sa ovim bazenom postici dobar efekat po pitanju kvadrata u njihovim zgradama na porasce i imace stanari iz Dulic zgrade lep pogled na bazene.Svaka cast braci Dulic!
Terier Odgovori
Napokon da neko hrabro kaze da nema para za SVM-ovske projekte megalomanije (bazen, pozoriste)... OVo je realno, samo da bude zaista tako!!
L.G Odgovori
@Terier
nije samo SVM sam donosio odluke nego i takozvani demokrate koji sada ne stoje iza svoji odluka sa Dulićem zajedno ,sada bi ministar da napravi sebi bazen u okolini zgrada koje je izgradi DG compani dabi dizao cene stanova
prozivčanin Odgovori
Ja sam s Prozivke i presrećan sam zbog ove vesti. Hejteri...pa dobro, uvek ih je bilo.
Realno Odgovori
Ljudi, projekat bazena je čisto SVM-ovski. Za polovinu para koju su potrebne za završetak (ZAVRŠETAK, ne ceo projekat) bazena u Dudovoj šumi, će se izgraditi kompletan projekat na Prozivci.
Boris Odgovori
Ne mogu da verujem. Konačno neko da skupi hrabrost i kaže narodu istinu - da NISMO Pariz i da para za gigantske projekte NEMAMO, a vi raspalili po kritikama. Stvarno ne zaslužujete dobru vlast.
Mišo Odgovori
Dakle, cenjeni kritičari, bavim se plivanjem i imam 18 godina. Necu da se smrzavam zimi na treninzima i hoću bazen! A vi, kojih se to ne tiče previše, pričajte šta hoćete. Onaj ko sagradi bazen (gde god on bio) ća imati moju ogromnu zahvalnost.
Ekonomista Odgovori
Ne ulazim u politiku, nego želim da izvršim jednu čisto ekonomsku analizu.

Obezbeđeno: 500 miliona dinara za investiciju

Opcija 1

utrošeno mnogo para, a računajući obezbeđena sredstva, fali još toliko para (kojih trenutno nema)

Opcija 2

zatvorena finansijska konstrukcija, ceo projekat košta duplo manje nego što je potrebno za završetak prethodnog

Ekonomski - odluka je jasna. Verujem da su ostali komentari motivisani politički. Ja sam za to da se vodimo ekonomskim interesima.
Bajche Odgovori
Jedna od lepših vesti koje sam čuo uposlednje vreme.

Pozdrav, komšija iz Bajnata
CIRINELA Odgovori
@Djole
Boluješ od neizlečive žutice.
Za onih 500 000 evrića koje su utukli u plato mogli su i ambulantu i bazen da naprave a još nisu ni na pola puta od 2007-me se gradi a kako stvari stoje teško da će i za mandata biti dovršen.
diplomirani Ekonomista Odgovori
Ekonomosta, ti si neki zuti ekonomista?
Ovo je mozda prvi projekat u ovom gradu koji je ekonomski motivisan, da DG sto vise novaa dobije za par hiljada kvadrata pored te lokacije.

Dg je gradio i bazen u Dudovoj sumi, bas me zanima da li ce i ovaj? Ako je to vec odkuceno, neko ko zna nek napise pa ce svima biti jasno kolilo je ekonomski :)
Bravo Odgovori
Ovo sa kamerama mi se jako svidja. Pa da stvarno vidimo kako će i koliko da se radi. Ne želim da budem nefer i sudim unapred.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.