Komentara: 0
Pregleda: 3328

"III Sarićev vikend"

24.05.2011. u 10:39h
Izvor: Aeroklub "Ivan Sarić"
"III Sarićev vikend"
U nedelju 22.05.2011.godine održana je manifestacija "III Sarićev vikend" na aerodromu ,,Subotica’’ u organizaciji aero kluba "Ivan Sarić" iz Subotice.

Ovom prilikom su se na aerodromu "Subotica" okupila deca, njihovi roditelji, nastavnici i učitelji, kako bi stavili krunu na aktivnosti koje su deca tokom školske godine sprovodila na tehničkom i likovnom planu u organizaciji aero kluba ,,Ivan Sarić’’ iz Subotice. Na ovoj manifestaciji je učestvovalo blizu 500. dece, roditelja i nastavnika.

"III Sarićev Vikend" je počeo u nedelju u 10 časova otvaranjem izložbe likovnih radova dece koja su učestvovala i ušla u plasman do 15. mesta. Izložba likovnih radova dece je bila postavljena u hangaru na aerodromu a činila su je 90-tak radova dece iz osnovnih škola iz Subotice pa čak i cele Srbije.

Na dva konkursa koje je aero klub organizovao tokom školske godine pristiglo je oko 520 dečijih radova. Radovi su rangirani u tri kategorije: od 1.- 4.razreda, 5.- 6.razreda i 7.- 8.razreda. Žiri koji je rangirao radove bio je u sastavu: Nevena Grković Bukvić(vajar), Mr. Ksenija Kovačević(slikar) i Božidarka Vidaković Parphai(dizajner).

Osim izložbe radova izložena su ispred hangara na travnatom prostoru tehničko-letačkih sredstava aero kluba ,,Ivan Sarić’’. Na pomenutom prostoru je bilo postavljena jedrilica dvosednog tipa IS 28, motorni zmaj –dvosednog tipa i vitlo ,,Herkules III’’.
Svi zainteresovani posetioci su mogli da se slikaju i razgledaju letački park aero kluba a zainteresovani su mogli i da sednu za komande već pomenutih letelica.

Na prostoru poletno-sletne staze je Vazduhoplovno modelarski klub ,,Subotica’’ iz Subotice održavao svoje takmičenje koje nosi ime "II Memorijal Ivana Sarića u vazduhoplovnom modelarstvu". Takmičenje se odvijalo u dve discipline slobodnoletećih modela: jedrilice klase ,,A1’’ i jedrilice klase "Gumenjak". Jedrilice klase "Gumenjak" su jedrilice koje imaju pogon na gumu koji pokreće elisu i sa tim pogonom jedrilica postiže prvobitnu visinu.

U 11 časova pristupilo se dodeli diploma deci koja su se istakla svojim likovnim i tehničkim umećem. Deca pobednici kao nagradu i poklon su dobila originalne ,,Fenix’’ diplome, časopis "Sportsko vazduhoplovstvo" koje izdaje Vazduhoplovni savez Srbije i primerak modela aviončića na principu praćke koji je deo experimentalnog programa projekta "Fenix", za popularizaciju vazduhoplovstva.

Javno su dodeljene i zahvalnice ljudima i preduzećima dobre volje koji su pomogli tim aero kluba u organizaciji "III Sarićevog Vikenda".

U okviru ove manifestacije organizator je organizovao i "I Sarićev kotlić". Cilj organizovanja ove dodatne manifestacije je bio da se okupi porodica na jednom mestu i da se klasičan nedeljni ručak zameni, ručkom na aerodromu "Subotica".

Pomenute manifestacije sa lica mesta su propratile sledeće medijske kuće: tv K 23, rtv Yu-eco, Jo pajtaš, Vojvođanski magazin, tv Red 9 i tv Panon.

 

Pogledajte fotografije sa ove manifestacije

Izvor: Aeroklub "Ivan Sarić"
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3328
Povezane teme

aeroklub ivan sarić

Aerodrom Subotica

sarićev vikend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.