Komentara: 3
Pregleda: 3693

Ibolja Totović tvrdi da je nevino optužena

12.10.2011. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
Ibolja Totović tvrdi da je nevino optužena

U Osnovnom sudu u Subotici se vodi postupak protiv Ibolje Totović kojoj se stavlja na teret da je zloupotrebila službeni položaj, kao i još 33 lica, od kojih je 31 lice korisnik kredita u Oportuniti banci u Bačkoj Topoli. Ibolja Totović za yueko je rekla da nije kriva i da nikome nije odobravala kredite bez pokrića. U Osnovnom sudu u Subotici kažu da je predmet u dokazivanju.

Ibolja Totović je 12.septembra dobila obaveštenje da se protiv nje vodi optužni predlog, kao i protiv još 33 lica. Protiv nje se 2009.godine vodila istraga u Okružnom sudu u Subotici i sada je predmet prebačen na Osnovno javno tužilaštvo. Ibolja Totović je za yueko rekla da provela 28 dana u pritvoru i to u nehumanim uslovima, jer je soba bila za dve osobe i da je spavala na podu. Tvrdi da nije kriva i da pokušavaju da od nje naprave “žrtveno jagnje”.

 U Osnovnom sudu u Subotici kažu da je predmet u postupku dokazivanja. Ibolji se stavlja na teret zloupotreba službenog položaja, dvoje njenih kolega se sumnjiči za falsifikovanje isprava, a 31 lice je osumnjičeno za neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti.

Zaprećena kazna za zloupotrebu službenog položaja je do pet godina, za falsifikovanje isprava do tri godine, dok 31 lice koje se tereti za uzimanje kredita će ukoliko se oglase krivim da plate novčanu kaznu ili će sudija da propiše zatvor. Ovakvi postupci znaju da traju godinama, naročito kada je u postupak upleteno više lica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3693

Povezana vest

Povezane teme

Sud Subotica

ibolja totović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.