Komentara: 1
Pregleda: 1154

I usporava i zagađuje

25.11.2008. u 11:48h
<p>Crveno, žuto i zeleno svetlo na semaforima kod hotela Patria, svakodnevno usmeravaju preko 28.000 vozila i nebrojeno pe&scaron;aka I biciklista. To je najstarija semaforizovana raskrsnica u gradu i neretke su gužve i pritužbe onih koji kroz nju prolaze.</p>
I usporava i zagađuje

 Pored buke uzrokovane zvukovima sirena automobila, na zdravlje ljudi na ovoj raskrsnici utiče i visok nivo zagađenosti vazduha zbog izduvnih gasova – najviši u celom gradu.

Prema studiji saobraćajnog fakulteta, dnevno kroz ovu raskrsnicu prođe preko 28.000 vozila dnevno, najviše od 14 do 15 časova – 1971 vozilo. Gužve su neminovne, smetaju i vozačima i pešacima

Samostalni referent za održavanje semafora u Direkciji za izgradnju grada Đorđe Merković kaže da se će se za održavanje semafora u ovoj godini potrošiti 17 miliona dinara. Trenutno stanje 32 subotička semafora opisuje kao – šaroliko.

U poslednjih nekoliko godina dva semafora su ukinuta a postavljeno je novih osam. Prema već pomenutoj studiji Saobraćajnog fakulteta iz Beograda, predviđeno je postavljanje novih 10 semafora od čega će sigurno 8 u budućnosti regulisati saobraćaj na subotičkim raskrsnicama.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1154
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.