Komentara: 1
Pregleda: 2088
Foto

I u Subotici obeležena Evropska nedelja mobilnosti

21.09.2021. u 18:48h
Izvor: Subotica.com
Poligon u OŠ „Kizur Ištvan“ i obuka đaka o bezbednosti u saobraćaju danas su bili deo obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti.
I u Subotici obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Mališani su najpre biciklima vozili po poligonu, uz smernice kako treba da izgleda bezbedna vožnja, a potom su odslušali predavanje o saobraćaju, koju su održali pripadnici Odeljenja saobraćajne policije PU u Subotici.

Obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti u našem gradu organizovao je Savet za bezbednost saobraćaja.

I u Subotici obeležena Evropska nedelja mobilnosti

- Ove godine Grad Subotica je odlučio da učestvuje u Evropskoj nedelji mobilnosti i odlučili smo se za poligon bezbedne vožnje za bicikliste uzrasta od 12 godina i malo starije. Taj uzrast je prepoznazna u Zakonu o bezbednosti saobraćaja kao donja  granica starosti učesnika kojima je dozvoljeno samostalno da učestvuju u saobraćaju – objašnjava Petar Pantelinac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja. – U Subotici, u periodu od 2014. do 2018., čak 19 odsto stradalih su biciklisti. To je za deset odsto više nego što je republički prosek. Cilj ovog događaja nije samo edukacija najmlađih, već i poruka starijima, da se bezbednije ponašaju u saobraćaju, da se umerenije kreću, budu osvetljeni, voze ispravna bicikla, budu maksimalno skoncentrisani... To često nije slučaj i zato imamo ovakvu poražavajuću statistiku.

I u Subotici obeležena Evropska nedelja mobilnostiU radionicama i poligonu učestvovalo je oko 30 đaka OŠ „Kizur Ištvan“. Među njima i Elena Radović, učenica osmog razreda.

- Jako je bitno da pravilno vozimo bicikl, pre vožnje da ih očistimo i da ga podmažemo, da su gume napumpane. Trebalo bi da nosimo kacige i štitnike za ruke i noge, da se ne bi povredili i ne bi došlo do nesreće – objasnila je Elena.

I u Subotici obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Obeležavanju manifestacije pridružilo se i JKP „Parking”, te je kroz celu Nedelju evropske mobilnosti, koja traje do sutra, 22. septembra, za prvih 50 novih registrovanih korisnika usluga „SU bajk” omogućilo kredit od 500 dinara.

Izvor: Subotica.com
Edukativni poligon za bicikliste Edukativni poligon za bicikliste Edukativni poligon za bicikliste Edukativni poligon za bicikliste Edukativni poligon za bicikliste Edukativni poligon za bicikliste Edukativni poligon za bicikliste Edukativni poligon za bicikliste
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2088
Povezane teme

bezbednost biciklista

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

gradski savet za bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

evropska nedelja mobilnosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.