• Pregleda: 3113

I ovog leta filmski Festival na Paliću

I ovog leta filmski Festival na Paliću

Narednih 10 dana Yu eko televizija svakodnevno će vas obaveštavati o predstojećem programu osamnaestog Festivla evropskog filma Palić koji se svake godine održava u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić i u Subotici. Ove godine festivalski program čine deset filmskih selekcija, a za izuzetan doprinos u kinomatografiji i ove godine biće dodeljena prestižna nagrada Aleksandar Lifka.

Najboljim filmovima u okviru Glavnog takmičarskog programa biće dodeljene nagrade, Zlatni toranj za najbolji film i Palićki toranj za najbolju režiju. Da neće biti lako odlučiti koji će film poneti titulu najbolji, potvrdili su i Subotičani koji svake godine odlaze sa festivala puni pozitivnih utisaka.

I ove godine biće dodeljena prestižna nagrada Aleksandar Lifka, koju Festival evropskog filma dodeljuje za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji. Ovogodišnji dobitnici te nagrade su kultni hrvatski reditelj Lordan Zafranović i čuveni srpski reditelj Srđan Karanović, koji će biti gosti ovogodišnjeg Festivala.

Takođe će na osamnaestom Festivalu evropskog filma, međunarodni žiri kritike, dodeliti nagradu za najbolji film iz selekcije Paralele i sudari. Takmičarski deo festivala počinje 16. jula i trajeće do 22. jula.

Podsećamo, zvanični sajt Festivala možete posetiti na adresi: www.palicfilmfestival.com

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.