Komentara: 0
Pregleda: 2488

I otrove švercuju...

13.10.2009. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
<p>Carinski službenici na graničnom prelazu Kelebija sprečili su poku&scaron;aj krijumčarenja 22.500 kilograma fungicida "Revus", koji se koristi u za&scaron;titi krompira od plamenjače i spada u otrove &scaron;este klase, saop&scaron;tila je Uprava carina.</p>
I otrove švercuju...

Precizirano je da su carinici u kamionu mađarskih registracionih oznaka umesto prijavjenog PVC granulata i maslinovog ulja u buradima našli fungicid "Revus". Vozač kamiona, kako se navodi u saopštenju, prijavio je u tranzitnom dokumentu 22.500 kilograma PVC granulata i maslinovo ulje, ukupne vrednosti 27.900 evra, koji je navodno transpoprtovano za Grčku. S obzirom da je Grčka veliki izvoznik, a ne uvoznik maslinovog ulja, to je bio prvi indikator da nešto nije u redu. Pri proveri utvrđeno je da se u kamionu, umesto te nalazi krijumčarena roba, objašnjeno je u saopštenju.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2488
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.