Komentara: 5
Pregleda: 3199

I dalje zahtev za raskid privatizacije Severa

21.07.2011. u 16:31h
Izvor: RTV Yueco
I dalje zahtev za raskid privatizacije Severa

Udruženje građana Subotice „Solidarnost“ i grupa radnika iz SEVER-a, Fidelinke, Agrokombinata Subotica, Zorke, pristupili su Koordinacionom odboru radničkih protesta u Srbiji "Pokret za slobodu".

Koordinacioni odbor radničkih protesta osnovan je 2009. godine s namerom povezivanja izolovanih radničkih grupa i širenja solidarne podrške u borbi za očuvanje privrednih subjekata koji su decenijama obezbeđivali prihode velikom broju porodica. "Pokret za slobodu" u potpunosti deli sve stavove pomenuta dva subotička Udruženja i zalaže se za poništavanje privatizacije, navodeći primer preduzeća "Zastava - elektro". Nakon što je više od godinu dana grupa od 200 radnika tog preduzeća ukazivala na nesavesno poslovanje većinskog vlasnika, uz veliki broj neprijatnosti koji su doživeli, poništena je privatizacija. Nakon toga, "Zastava - elektro"je ponovo privatizovana, a većinski vlasnik je u toj, ali i tri nove fabrike, uposlio ili planira da uposli 4.000 radnika.

Pokret za Slobodu

"Pokret za slobodu" zauzima stav da je nešto slično potrbno uraditi i sa Severom. Udruženje građana Subotice „Solidarnost“ i grupa radnika iz SEVER-a, Fidelinke, Agrokombinata Subotica, Zorke i dalje nastavljaju sa aktivnistima kako bi "Sever ostao i opstao".

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3199
Povezane teme

radnici Severa

atb sever

privatizacija atb server

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.