Komentara: 0
Pregleda: 2938

Humanitarni koncert za slušno oštećenu decu

09.05.2012. u 13:59h
Izvor: SuMedija
U utorak uveče je Velikoj većnici Gradske kuće održan humanitarni koncert na kome su učestvovali operska pevačica Alenka Ponjavić (sopran), Garden kvartet, Ženski omladinski hor sa dirigentom Maćašom Murenjijem, Etno pevanje, Hor Muzika srca sa dirigentom Irenom Kovačev i Tamara Markovic (mezzo-sopran).
Humanitarni koncert za slušno oštećenu decu

Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za ulepšavanje i obogaćivanje prostorija doma Školskog centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica Subotica.

Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštecenih lica je ustanova koja ima dugu tradiciju. Sa razvojem ove ustanove za rehabilitaciju, edukaciju i profesionalno osposobljavanje slušno oštecenih lica, razvija se i učenicki dom koji nije samo mesto za smeštaj, ishranu, zdravstvenu zastitu ucenika, već ima mnogo ozbiljniji, odgovorniji i suptilniji zadatak. Dom je pre svega vaspitna ustanova u kojoj se stvaraju uslovi za vaspitanje i učenje. Danas su korisnici doma slušno oštećena deca predškolskog, osnovnoškolskog i srednjeđkolskog uzrasta, učenici sa smetnjama u razvoju čije je stalno prebivalište van mesta škole, kao i deca iz socijalno ugroženih porodica.

Humanitarni koncert za slušno oštećenu decu

Ako jedno dete dođe u dom sa 5 ili 6 godina i ostane u njemu dok ne maturira, onda u mnogim situacijama vaspitači zamenjuju roditelje, a kao i svaki roditelj vaspitači deci žele najbolje. Naš svet nije previše prijateljski nastrojen prema ljudima koji su posebni i sa kojima je svakodnevna komunikacija jednostavno drugačija. Međutim, potrebe svih njih kao i nas su iste. Kompjuter, televizori, igračke, materijali za razne sekcije su sastavni deo odrastanja svakog deteta pa i dece u učeničkom domu.

Humanitarni koncert za slušno oštećenu decu

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2938
Povezane teme

humanitarni koncert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.