Komentara: 10
Pregleda: 2749

Humanitarna trka za malog Vladu završava se sutra u Subotici

10.11.2017. u 09:31h
Izvor: Subotica.com
Ultramaratonci Željko Zeljković i Ljiljana Tasić, koji su 3. novembra započeli trku dugu 591 kilometar da skrenu pažnju na hrabrog dečaka kojem treba naša pomoć, u subotu će stići na cilj. Doček će biti oko 13 časova na Gradskom trgu u Subotici.
Humanitarna trka za malog Vladu završava se sutra u Subotici

Ovo je priča o dvoje humanih ljudi o kojima priča cela Srbija. Njihov humantarni cilj je da na sebi svojstven način pomognu Vladi u njegovoj borbi za život tako što su 3. novembra počeli da trče od Preševa ka Subotici, na trasi dugoj 581 kilometar.

Vladimir Đorđević se već šest godina suočava sa teškim zdravstvenim problemima, prvo mu je dijagnostifikovana epilepsija, zatim je utvrđeno da ima cistu na mozgu i tumor u bubregu. Pre četiri godine je operisan u Beogradu, usledile su hemoterapije, ali je na pregledu u Moskvi utvrđeno da ima problem i sa srcem. Vlada je operisan 2014. godine i zahvat je dobro prošao, ali pred hrabrim dečakom iz Pančeva je još operacija ciste na mozgu u Turskoj za šta je neophodno sakupiti 35.000 evra.

Među onima koji će dočekati ultramaratonce, malog Vladu i njegove najbliže biće i Biljana Stojković, devojčica iz Subotice koja zbog karcinoma sa samo devet godina ostala bez dela noge i od tada svet gleda na potpuno drugačiji način.

 - U subotu ultramaratonci završavaju poslednju etapu trke za malog Vladu, od Bačke Topole do Subotice. U centru grada oko 13 sati će ih sačekati Subotičani, a Biljana će Vladi uručiti specijalan poklon koji će ga sigurno ohrabriti da se bori i dalje. U okviru dočeka održaće se igraonica za decu i biće postavljena dobrotvorna kutija za pomoć dečaku – kažu Subotičanke Nataša Šćepanović i Aleksandra Radulović, koje su čistog srca prihvatile da budu deo ove humane akcije.

Humanitarna trka za malog Vladu završava se sutra u Subotici

Humanitarna trka za malog Vladu završava se sutra u Subotici

KILOMETRI ZA VLADU - Svako ko želi može da otkupi humani kilometar može to učini uplatom na žiro račun Siniše Đorđevića, Vladinog oca, na broj 340-32110017-94, sa naznakom "redni broj, kilometar. Za uplate iz inostranstva devizni račun je RS35340764316401299932 (SIF: GIBARS22).

Željko Zeljković, ultramaratonac, je za hrabrog dečaka prvi put trčao od Pančeva do Smederevske Palanke u februaru ove godine i tada su građani donirali novac neophodan za Vladino lečenje i sakupljeno je 4.000 evra, ali je sada odlučio da krene na dužu stazu, da prođe kroz još više gradova, da se uključi što više ljudi, da bi samim time prikupljeni novac bio još veći, sve u cilju da dečak što pre ozdravi.

Od početka trke Pančevci i drugi maratonci koji su se priključili akciji su za sedam dana od Preševa trčali preko Vranja, Leskovca, Niša, Paraćina, Velike Plane, Pančeva, Zrenjanina. Danas se završava osma etapa od Zrenjanina do Bačke Topole, a u subotu, desetog dana ultramaratonci stižu u Suboticu.

Humanitarna trka za malog Vladu završava se sutra u Subotici

Od Bačke Topole prema Subotici (starim putem) maratonci kreću u 8 časova, a svi koji požele u Subotici da im se pridruže mogu da to učine na delu trase kretanja koji će biti od raskrsnice Beogradskog puta i Izvorske, desno prema Bajnatskoj, zatim pravac iz Braće Radić do centra grada. Bezbedno kretanje svih učesnika ulicama Subotice će omogućiti pripadnici Saobraćajne policije.

Svoje učešće su najavili i članovi Sportskog udruženja "Horizont", kao i brojni rekreativci iz Subotice i neposredne okoline. Trci mogu da se pridruže svi zainteresovani građani, makar da svojim prisustvom pozdrave ove humane sportiste.

Trka se završava u centru grada, gde će biti i mladi Vlado sa svojim najbližima koji će biti u vozilu koje će pratiti Željka i Ljiljanu na ovoj poslednjoj deonici.

Humanitarna trka za malog Vladu završava se sutra u Subotici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 2749

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.