Komentara: 15
Pregleda: 3001

Humanitarna akcija za socijalno i razvojno zapostavljenu decu

19.01.2014. u 09:17h
Izvor: Subotica.com
Ateisti Srbije iz Subotice organizovali su humanitarnu akciju i pozivaju sve ljude dobre volje da učestvuju u prikupljanju sredstava za fondaciju "Mesečina" - instituciji koja organizuje preventivne i integrativne programe za socijalno i razvojno zapostavljenu decu i omladinu.
Humanitarna akcija za socijalno i razvojno zapostavljenu decu

Kako kažu iz udruženja identične akcije su već pokrenute u Novom Sadu i Beogradu, a sada je red došao i na Suboticu.

Ateisti Srbije iz ogranka Subotica, odlučili su da sakupljaju sredstva za Fondaciju „Mesečina“, čija je misija pružanje podrške inovativnim civilnim inicijativama koji ostvaruju preventivne i integrativne programe za socijalno i razvojno zapostavljenu decu i omladinu, s opštim ciljem poboljšanja kvaliteta njihovog života.

Cilj subotičkog udruženja Ateista Srbije je kako kažu da u okviru ovih praznika iznenade i daruju Fondaciji gomilu lepih i korisnih stvari, a kako bi konkretizovali potrebe za ovu specifičnu namenu sastavli su spisak konkretnih predmeta koji bi bili korisni za ovu ustanovu odnosno njihove korisnike, a to su:

  • reketi i loptice za stoni tenis
  • pikado table i strelice
  • razne društvene igre
  • šah, domine i karte
  • hulahup i vijače
  • rubikove kocke, tetris i puzzle
  • klikeri, sve vrste lopti
  • sveske, olovke, bojice, flomasteri, tempere, blokovi za crtanje
  • stripovi i razni časopisi za decu
  • razne (dečje) knjige

Ateisti Srbije pozivaju sve građane koji su voljni da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i ako poseduju nešto od navedenih predmeta, da ih večeras (nedelja, 19. januar) od 18 časova pa nadalje, donesu u Liverpool Pub, koji se nalazi na adresi Petra Drapšina 10 u Subotici.

Iz udruženja napominju da ukoliko neki građani koji žele da učestvuju u akciji nemaju materijalne donacije, prihvataju se i novčane koje će, kako kažu iz udruženja, u potpunosti biti usmerene na nabavku ovih gore nabrojanih predmeta.

Više informacija na Facebook najavi dešavanja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 3001

Povezana vest

Povezane teme

fondacija mesečina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.