Komentara: 0
Pregleda: 2629

Humana subota na Paliću

12.06.2011. u 15:47h
Izvor: RTV Yueco
Humana subota na Paliću

Crveni krst Subotica organizovao je na Velikoj terasi na Paliću dobrovoljno davanje krvi, odnosno tzv. Humanu subotu po deseti jubilarni put. Zbog nešto lošijeg vremena odziv nije bio kao ranijih godina, ali su organizatori u svakom slučaju zadovoljni količinom prikupljene krvi.

Kornelija Kejper po prvi put je dobrovoljno dala krv, ali kaže da članovi njene porodice redovno daju krv. Ovoga puta odlučila se i ona da ovaj humani potez. Akcija dobrovoljnog davanja krvi počela je u 8 sati, a za 4 sata, krv je dalo negde oko 100 ljudi, što je nešto ispod proseka, bar prema dosadašnjem iskustvu.

Dobrovoljno davanje krvi, osim kada se organizuju ovakve akcije, obavlja se svaki radi dan u subotičkoj Bolnici od 7 do 10 časova. Ono što je bitno, prema rečima doktora, jeste da se davanje krvi obavlja kontinuirano i da se broj davalaca povećava.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2629
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

crveni krst

humana subota

dora marković

kornelija kejper

gabor ivković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.