• Pregleda: 3403

Huđi novi predsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice

Huđi novi predsednik Saveza samostalnih sindikata Subotice

U četvrtak, 20. februara, održana je Izborna skupština Saveza samostalnih sindikata grada Subotice, na kojoj je za predsednika ove organizacije u narednih pet godina izabran Ištvan Huđi, dok je Milan Popović izabran za potpredsednika gradskog Sindikata.

Ovako su odlučila 32 predstavnika sindikalnih organizacija iz javnog i privatnog sektora Subotice, pripadnici grana metala, zdravstva, socijale, prosvete, uprave, poljoprivrede, tekstila, komunalno-stambene delatnosti koji su svoje poverenje dali programu rada u kom je akcenat stavljen na jačanju uloge Sindikata u društvu

Potpisivanje i praćenje poštovanja kolektivnih ugovora, povećanje broja članova i formiranje novih sindikalnih organizacija, rad na poboljšanju uslova rada i bezbednosti na radu, informisanje srednjoškolaca, budućih zaposlenih o sindikalnom organizovanju, uključivanje i podrška raznim humanitarnim, sportskim i kulturnim dešavanjima, učešće u akcijama zaštite životne sredine, sve su to zadaci kojima Sindikat namerava postati vidljiviji i ravnopravniji učesnik u kreiranju boljih uslova života i rada svojih članova i sugrađana.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Indijanac Odgovori
"Sindikat namerava postati vidljiviji i ravnopravniji učesnik u kreiranju boljih uslova života i rada svojih članova i sugrađana."

Nabavite vi nama jeftin kupus i kisele paprike i krastavce po sindikalnim cenama na otplatu od 6 rata, pa ćete ondak možda biti malo više "vidljiviji".
Aha-ha, izabrane osobe u narednih pet godina, znači, praktično do njihove penzije.
Pa, očigledno je da se može ovako živeti.
DRAPO
Samo se vrte u krug ali fotelje ne napuštaju !!! Sada je potpredsednik predsednik a predsednik podpredsednik !?! I tako u krug !!! UŽAS !!! Ako smeju, neka kažu kolike su im plate !!!
Lela
Nekad su bar nabavljali kupus i polutke a danas više ni toga nema!
kojot Odgovori
Novi predsednik?
S2 Odgovori
Indijanac, prošla su ta vremena kad je sindikat bio pijaca sa odloženim plaćanjem. Sindikat ima zadatak da se izbori da zaposleni može za svoju platu SAM da bira gde će da nabavi zimnicu i sve drugo za život. Znači da radnik adekvatno bude nagrađen za svoj rad, uz normalne uslove rada na svom radnom mestu. Zlo je što sadašnji Zakon o radu veže ruke Sindikatu, više štiteći poslodavca nego radnika.
Lela
Vaš komentar je izvinite ali smešan. Ko im je do sada " vezao ruke"?
Uvek u pravu Odgovori
Ovaj Vaš sindikat u Subotici liči na prvenstvo Srbije u fudbalu ili košarci. Zvezda i Partizan se menjaju na čelu decenijama iako nemaju nikakve rezultate. Namerno sam rekao "vaš" zato što nije moj, mene ne zanima nijedan sindikat a najsmešnije mi je kad pročitam NEZAVISNI.
HAJDUK
@ UVEK U PRAVU Pazi ovo : ne trebaš ti nama ( članovima sindikata ) !!! A ti si običan sebičnjak koji misli samo na svoju guzicu , i uvek se pita šta ja imam od toga , nikada se ne zapitaš kako možes pomoći , ali zato ako se sindikat i uspe izboriti za nešto ne odbijaš jer nisi član , nego uzimaš sve jer ti je obraz kao đon . Na žalost velika većina stanovnika Srbije su isti kao i ti ( balkanci ) . Neću prstom da mrdnem , ali ako se izbore za nešto , hoću i ja deo .....
Kristijan Odgovori
Svaka Čast, Samo napred!!!
lolo Odgovori
ova dvojica se samo smenjuju. Malo ja predsednik , pa malo ti ,i tako je unazad ohoho godina. Zadatak sindikata je zastiti prava radnika, same radnike,ali kad su radnici masovno dobijali otkaze automatski vise nisu radnici , te ih sindikat ne stiti. Ovo je samo izmisljotina i ne zasluzuje da se zove sindikat.Kada se sindikat izborio za bilo kojeg radnika? Navedite primer. Sta radi sindikat?
Danilo Odgovori
Dvojac bez kormilara ,videli kako se to radi u svetu ,rotacija najgora moguca,rezultata nilakvih iza njih,
Radnička prava Odgovori
Verovatno će uskoro predsednik objaviti koliko ima radnika kojima je sindikat pomogao da odbrane svoja radnička prava.
Zvonar Odgovori
Kad uputi i jednu kritiku na racun aktuelne vlasti ,a naj bolje je uz vlast trla baba lan da joj prodje dan,zato nam po svim statistikama opada clanstvo u sindikatima iskljucivo licni interesi i nista drugo.
Andor Odgovori
mislim da bi svi mi trebali da podrzimo ovu inicijativu ,jer je veoma tesko naci ovakve entuzijaste koji rade u interesu svih zaposlenih, a glupe komentare koje sam procitao bolje da se i ne obavljuju
Lela Odgovori
Izabraaaannnn? Pa on je ćitav život na tpj funkciji. Ovi ljudi se bore za svoje mandate a radnici se prepušteni sami sebi bore za svoja prava.
bona fide Odgovori
Huđi OK. Ali sklonite više ovog Popovića!
Bolji bi možda bio kod Mila.
Uvek u pravu Odgovori
@ HAJDUK Morao sam se javiti kad sam pročitao ovaj tvoj komentar. Imam 34 godine radnog staža i nikakve koristi od sindikata nisam imao zato tako i pišem. Ne treba mi pomoć sindikata ni u preostalom životu i ne čekam da se neko za mene izbori za nešto. Veruj mi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.