Komentara: 27
Pregleda: 17834

Hrabri Subotičanin savladao pitona nedaleko od dece koja su bezbrižno igrala fudbal

25.05.2023. u 15:57h
Izvor: Subotica.com
Hrabri Subotičanin savladao pitona nedaleko od dece koja su bezbrižno igrala fudbal

Hrabri Nenad Vučković do juče je zmije viđao samo u zoo-vrtovima, a nije ni sanjao da će se "oči u oči" sa pitonom sresti na tribinama stadiona "Sever" i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka.

Hrabri Subotičanin savladao pitona nedaleko od dece koja su bezbrižno igrala fudbalNa terenu je u tom momentu bilo oko stotinu dece uzrasta od 6 do 15 godina. Moj šestogodišnji unuk je jedan od tih mališana, a ja kao ponosni deda posmatrao sam trening sa tribina. U jednom momentu čujem kako neki čovek priča da je video zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi - počinje priču sedamdesetjednogodišnji Nenad - Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija, duga oko metar i po, prošla je pored mene i kada se priblžila terenu na otprilike 2 metra shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu. 

Goloruk i bez ikakve opreme, naš sagovornik je uspeo da poklopi "nezvanog gosta" kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a potom i da ga savlada.

Hrabri Subotičanin savladao pitona nedaleko od dece koja su bezbrižno igrala fudbal- Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspeo sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja. Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala. Jedna gospođa mi je dodala ceger u koji sam ubacio pitona, potom sam ceger spustio u obližnju kantu za smeće, a kako se sve nekim čudom poklopilo, pronašli smo vrata od dasaka i poklopili njima kantu - opisuje Nenad - Policija je potom stigla sa još jednom osobom i piton je odveden u Zoo-vrt.

Da je zmija smeštena u Prihvatilište potvrđeno nam je i iz Zoo-vrta, a o ovom slučaju obavešteno je i Tužilaštvo. Nezvanično saznajemo da je piton čipovan, te je moguće najpre doći do odgajivačnice, a potom i do vlasnika.

Hrabri Subotičanin savladao pitona nedaleko od dece koja su bezbrižno igrala fudbal- Osećao sam strah, ali najviše zbog dece. Međutim, uprkos strahu vodio sam računa da ne povredim životinju. Pošto pretpostavljam da taj piton ima vlasnika, ako namerava da mi da neku nagradu molim ga samo jedno, da pokosi taj teren na kom deca treniruju u travi do kolena - skromno zaključuje naš sugrađanin o čijoj hrabrosti svedoče brojne fotografije koje su preplavile društvene mreže.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 1 nedelju
Komentara: 27
Pregleda: 17834
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.