Komentara: 11
Pregleda: 3844

"Hosana" nije zatvorena, ali će se baviti preventivnim radom

09.02.2015. u 15:21h
Izvor: RTV City
Humanitarno-terapijska zajednica „Hosana“ koja od 2007. godine radi sa osobama koje su zavisne od droge, alkohola, kocke i drugih oblika zavisnosti, od 16. januara više ne radi zbog finansijskih problema.
"Hosana" nije zatvorena, ali će se baviti preventivnim radom

Ova zajednica koja se nalazi na putu za Stari Žednik, zbog nemogućnosti daljeg zbrinjavanja svojih štićenika, iste je prebacila u druge, slične zajednice u zemlji, a jedna od njih je ustanova „Zemlja živih“ u Čeneju. Zbog nedostatka novca, zajednica će se od sada baviti samo preventivnim radom.

Gostujući u Jutarnjem programu City televizije, upravnik zajednice vlč Marinko Stantić istakao je da nakon sedam i po godina uspešnog rada u objektu „Hosane“ više nema mladih ljudi koji su tu tražili spas od droge, alkohola, kocke i drugih zavisnosti. Istakao je da je najveći problem novac, jer se ona pre svega finansirala zahvaljujući novčanoj pomoći crkve i dobroj volji pojedinaca, dok je od državnih, pokrajinskih i lokalnih vlasti finansijska podrška stizala u veoma malim iznosima.

Takođe, jedan od problema je i stalno zaposlenje dosadašnjeg voditelja programa u Hosani, koji je zbog situacije u kojoj se „Hosana“ našla bio prinuđen da napusti zajednicu i potraži novo zaposlenje. Prema Stantićevim rečima, kroz Hosanu je do sada program ozdravljenja prošlo oko 500 štićenika i oni sada žive zdrav i normalan život.

Da li će „Hosana“ nastaviti svojim dosadašnjim radom, ili će se baviti isključivo preventivnim radom, znaće se nakon sastanka sa predstavnicima Gradske uprave koji bi danas trebalo da se održi.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 3844

Povezana vest

Povezane teme

hosana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.