Komentara: 2
Pregleda: 7777

"Horgoš 2" do 19 časova otvoren samo prema Mađarskoj

05.01.2020. u 13:00h
Izvor: RTV Pannon
Granični prelaz Horgoš 2 danas (nedelja) do 19 časova mogu da koriste samo osobe koje putuju u Mađarsku. Po rečima nadležnih, cilj ovog privremenog putnog režima je da se ubrza prelaz granice.
"Horgoš 2" do 19 časova otvoren samo prema Mađarskoj

Cilj Glavne policijske kapetanije Županije Čongrad i njihovih srpskih kolega je da povećanjem ulaznih traka u Mađarsku dodatno smanje vreme čekanja na prelazu Horgoš-Reske. Paralelno sa tim na velikom graničnom prelazu na auto-putu otvoreno je devet traka, tako da je putnicima na raspolaganju ukupno 13 traka za prelazak iz Srbije u Mađarsku. Koliko će ova izmena na "malom prelazu" Horgoš-Reske biti snazi za sada nema informacije.

Gastarbajteri se nakon praznika vraćaju u zapadnu Evropu, pa se tokom celog dana mogu očekivati veća zadržavanja na izlazu iz Srbije.

Putnici koji su u nedelju ujutro prelazili iz Srbije u Mađarsku čekali su više od sat i po vremena, kako na graničnim prelazima Horgoš 1 i 2, tako i na prelazima Bački Vinogradi i Kelebija. Već sinoć su putnici čekali u dugim redovima na prelazu Horgošu 1.

Ako imate neodložan odlazak u Mađarsku, pre polaska na put dobro se informišite i izaberite manje granične prelaze, a to su Bački Vinogradi-Ašothalom, Rabe-Kibekhaza, Bajmok-Bačalmas, Bački Breg-Hercegsanto, Rastina-Bačsentđerđ i prelaz Đala-Tisasiget.

Nadležni su saopštili da se intenzivan saobraćaj na graničnim prelazima može očekivati sve do sredine meseca.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 7777
Povezane teme

gužva na graničnim prelazima

gužve na graničnim prelazima

gužva na granici

granični prelaz horgoš 2

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.