• Pregleda: 2184

Hokejaši Spartaka učestvovali u međunarodnom kampu u Budimpešti

U Budimpešti je od 18. do 24. avgusta održan kamp na ledu koji je organizovao "Hockey without borders" iz Kanade i na kojem su učestvovali igrači iz HK "Spartak" Subotica, HK "NS Stars" Novi Sad i HK "Vukovi" Sarajevo.
Hokejaši Spartaka učestvovali u međunarodnom kampu u Budimpešti

Na pripremnom kampu pred početak aktivnosti i nastupa na turnirima i utakmicama u Srbiji i Mađarskoj, učestvovalo je ukupno 34 dece iz tri gore navedena kluba, koji su vredno trenirali pod stručnim nadzorom trenera iz Kanade Metjua Robinsa i Krega Klinkhofa.

Na kampu je sproved mini program koji je obuhvatio sve osnovne i napredne elemente u igri, i ukupno je odrađeno 20-ak sati na ledu (od toga i jedna prijateljska utakmica i jedan mini turnir, kao i jedan specijalizovani golmanski trening), zatim 7 sati treninga "na suvom", kao i 4 sata "teorijske" nastave.

Pored izuzetno potrebnih hokejaških elemenata, deca iz tri kluba su imala priliku da puno vremena provedu i u zajedničkom druženju i obilasku zanimljivosti u samoj Budimpešti, čime je dodatno unapređena i do sada uspešna saradnja ovih klubova.

Foto: Hokej klub "Spartak"

Aktivnosti u narednom periodu

Po planu i programu HK "Spartak" seniori ovog kluba 13. i 14. septembra učestvuju na III međunarodnom turniru u InLine hokeju "Tapir Kup 2014" u Zagrebu (Hrvatska) gde će učestvovati 12 ekipa iz 5 država, dok selekcije U8 i U10 u Budimpešti na otvaranju nove sezone 27. i 28. septembra imaju svoj prvi zvanični nastup, na kojem će učestvovati preko 50 ekipa. Već polovinom oktobra sa nastupima kreće i MIX ekipa HK "Spartak" u VUB Prvenstvu Mađarske

U HK "Spartak" se nadaju da će ledena ploča na Gradskom klizalištu u Subotici biti postavljena do polovine novembra, kako bi se što pre uključili u takmičarski ritam.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
ice Odgovori
Sramota za grad Subotica da nije u stanju da barem ovako pokrije klizaliste, ne izgleda kao neka skupa i velika investicija, sezona bi bila mnogo duza, uslovi bi se poboljsali, troskovi odrzavanja leda bi se smanjili...
Mc Odgovori
E moj Ice , daleko smo mi od njih svetlosnim godinama! Trcacemo mi jos u hy ...
Odbojkas Odgovori
a sta znaci VUB ? skracenica za kakvo prvenstvo Madjarske?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.