Komentara: 0
Pregleda: 1892

Hokejaši Spartaka učestvovali na međunarodnom turniru u Mađarskoj

30.09.2014. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Hokej klub "Spartak" je sa svojim selekcijama U8 (igrači do 8 godina) i U10 (igrači do 10 godina) za vikend nastupio na velikom turniru otvaranja sezone u Budimpešti, na kojem je učestvovalo ukupno oko 50 ekipa (oko 600 dece).
Hokejaši Spartaka učestvovali na međunarodnom turniru u Mađarskoj

Iako će led u Subotici biti postavljen tek u drugoj polovini novembra, najmlađi takmičari HK "Spartak" su prethodnog vikenda bili u Kiškorošu (Mađarska), gde su iznajmili led na 2,5 sata i odradili dobre treninge, kako bi igrači pred prvi zvaničan nastup u sezoni barem donekle osetili "led u nogama". Ovakav potez se ispostavio kao dobra pretpostavka, naročito na osnovu postignutih rezultata.

Selekcija U10 je u usbotu nastupila sa dve ekipe, na turniru B kategorije i na turniru C kategorije, a u sastavu "C" ekipe našla su se i 4 debitanta, kojima je ovo bilo "vatreno krštenje" i prvi nastup na turnirima. Ovom prilikom postignuti su sledeći rezultati: HK "Spartak B" - UTE "B"  4:3, HK "Spartak B" - Gyor "B"  4:4, HK "Spartak B" - Tati Tigrisek "B"  7:3,  HK "Spartak C" - Ifj Ocskay Gabor JA "C"  1:5, HK "Spartak "C" - Gepard JE  0:0 i HK "Spartak C" - UTE "C" 1:4.

Sastav igrača HK "Spartak U10 B": Đukanović Luka, Kostić Luka, Pećerić Petar, Herbatin Oliver, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Kiš Matej, Šandor David, Sekulić Elena i Bukvić Nikita. Trener: Brestovac Uroš

Sastav igrača HK "Spartak U10 C": Đukanović Luka, Feher Čongor, Stantić Dario, Varga Adam, Vučić Aleksa, Miklenović Mellanija, Mirnić Valentin, Stantić Sara, Ujhelji Hunor i Vaštag Ivett. Trener: Jaramazović Zoran

Hokejaši Spartaka učestvovali na međunarodnom turniru u Mađarskoj

Selekcija U8 je na turniru nastupila u nedelju u "C" kategoriji i ostvarila ubedljive 4 pobede iz isto toliko utakmica, bez primljenog gola, čime je sama sebi postavila zadatak tokom sezone za nastupe na turnirima "B" kategorije, na kojem će u svakom slučaju još više napredovati, naročito po dobijanju leda i na Gradskom klizalištu u Subotici. Bitno je napomenuti da je u sastavu ove generacije bilo ukupno 7 igrača koji su po prvi put zaigrali na jednom zvaničnom turniru, pošto su tek pred kraj prošle sezone zadužili svoju prvu hokejašku opremu i iz Škole klizanja prešli u Školu hokeja/takmičarski pogon.

Ova selekcija ostvarila je sledeće rezultate: HK "Spartak U8 C" - Debrecen "C"  7:0, HK "Spartak U8 C" - IFJ Ocskay Gabor JA "C2"  5:0, HK "Spartak U8 C" - MAC Budapest "C"  5:0 i HK "Spartak U8 C" - IFJ Ocskay Gabor JA "C1"  3:0

Hokejaši Spartaka učestvovali na međunarodnom turniru u Mađarskoj

Sastav igrača HK "Spartak U8 C": Konakov Novak, Pećerić Slaven, Lulić Marko, Nimčević Nemanja, Prčić David, Hajdu Mark, Rac Szabo Hanna, Miladinović Stefan, Kuntić David, Kukaras Luka, Vučinić Vasilije i Benčić Mihajlo. Trener: Brestovac Uroš

HK "Spartak" nastavlja sa svojim treninzima "na suvom" uz rad na rolerima, sa što je više moguće uključenih elemenata iz same igre na ledu i uz povremene odlaske u Kiškoroš na led, a starije kategorije U12/U14/U16 takođe uskoro očekuju prva takmičenja i nastupi na ledu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1892
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.